Anlık Bildirim

Titreyen Surface Pro 4 ekranına tek çözüm buzluk

Satın aldıktan yaklaşık 1 yıl sonra ekranı titremeye başlayan Microsoft Surface Pro 4 tablet modelleri kullanıcıları isyan noktasına getirdi. Microsoft halen bir çözüm bulmuş değil.

Zaman zaman üreticilerin cihazlarında oluşan problemlere kayıtsız kalması kullanıcıları ilginç çözümlere yönlendiriyor. Microsoft Surface Pro 4 tablet modelinde ortaya çıkan titreyen ekran sorunu buna son örnek.

Rahatsız edici

Bir süredir gündemde olan bu sorun Microsoft Surface Pro 4 cihazlarının yaklaşık 1 yıllık bir kullanım sonucunda ekranın titremeye başlaması şeklinde ortaya çıkıyor. Titreşim rahatsız edici ve zaman zaman kullanım konusunda da problemler çıkarıyor.

Henüz Microsoft tarafından konuya bir açıklık getirilmedi ve kullanıcılar mağdur durumda. Cihazların tam da garanti sürelerinin dolması sonrasında başlayan bu problem maddi açıdan da kullanıcıları zorluyor çünkü garanti uzatma bedeli 800$’ı buluyor.

Mağdur kullanıcılar Flickergate adında bir sosyal platform oluşturdu ve problem yaşayanlar burada görsel olarak yaşadıklarını paylaşabiliyor. Bugüne kadar 1800 kişinin bu problemden etkilendiği ifade ediliyor. Bir çözümün şimdilik olmadığı probleme çözüm ise buzlukta bulunmuş.

Bazı kullanıcılar tablet modelini bir süre buzlukta beklettiklerinde titremenin kesildiğini görmüş ancak kullanmaya başladıktan bir süre sonra titreme yeniden kendisini göstermiş. Elbette sürekli buzlukta kullanma imkanı olmadığı için de pek bir işe yaramamış.

Buzluk çözümü sonrasında ekran titreşiminin muhtemelen panel devrelerinin aşırı ısınması veya sızıntı yapması sonucunda oluştuğu düşünülüyor. Bu da yazılımdan ziyade donanım tabanlı bir çözümün bulunmasını gerektiriyor. Microsoft halen bir açıklama yapmış değil.



 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7955 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, microsoft surface pro 4 screen flickering ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim