Anlık Bildirim

Toyota yapay zekaya yoğunlaşan fon oluşturdu

Toyota, yapay zeka üzerinde çalışan teknoloji şirketlerine odaklanan girişim sermayesi fonu başlatıyor. Toyota AI Ventures isimli fon şimdiden üç farklı yatırım yaptı.

Toyota yapay zekaya yoğunlaşan fon oluşturdu Tam Boyutta Gör
 

 
Otonom araç ve robot teknolojileri üzerinde çalışmalarını Toyota Araştırma Enstitüsü aracılığıyla sürdüren otomobil devi Toyota dün yeni bir girişim sermayesi fonu oluşturduğunu duyurdu. Toyota Araştırma Enstitüsü’nün 100 milyon dolarlık destek sunduğu Toyota AI Ventures isimli fon, yapay zeka üzerinde faaliyet gösteren yeni şirketleri gözlemleyecek ve Toyota’nın gelecek planlarına uygun olan şirketlere yatırım yapacak.

 

Yeni Şirketlere Danışmanlık Hizmeti

Toyota AI Ventures yatırımlarını; yapay zeka, otonom araçlar, robotik ve bulut teknolojileri üzerinde yoğunlaştırırken şirketlere danışmanlık hizmeti de sunacak. Toyota Araştırma Enstitüsü’nde başkan yardımcılığı görevini yürüten, şimdi ise AI Ventures’ın genel müdürü pozisyonuna getirilen Jim Adler, fonun yeni şirketlere vereceği katkı ile ilgili olarak "Girişimcilerin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri, doğru pazarda doğru ürünü oluşturup oluşturmadıklarını bilmek. Bu belirsizliklerde onlara yardımcı olabiliriz ve kurucu bir dostluk konusunda kararlıyız, çünkü onların başarısı, bizim başarımızdır." dedi.

 

AI Ventures, şimdiden biri Silikon Vadisi merkezli olmak üzere 3 yeni teknoloji şirketine yatırım yapmış durumda. Fonun yatırım yaptığı Silikon Vadisi merkezli Nauto şirketi, otonom sürüşte kazaları azaltacak teknolojiler geliştirirken İngiliz SLAMcore şirketi ise görsel izleme ve haritalama algoritmalarını oluşturma üzerine çalışıyor. AI Ventures’ın yatırım yaptığı İsrail merkezli Intuation Robotics ise yetişkinlere arkadaş olacak robotlar üreten sosyal teknoloji şirketi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim