Anlık Bildirim

Trafik Sigortası için teklif sorgulama sayfası hizmete açıldı

Zorunlu Trafik Sigortası’nda araç sahiplerinin mağduriyetini gidermek adına Maliye Bakanlığı’nın girişimi ile hazırlanan “Teklif Sorgulama Sayfası” hizmet vermeye başladı.

Trafik Sigortası için teklif sorgulama sayfası hizmete açıldı Tam Boyutta Gör

Zorunlu Trafik Sigortası primlerindeki düzenlemenin ardından sigorta şirketlerinin araç sahiplerine çok yüksek teklifler çıkarması üzerine başta Maliye Bakanlığı olmak üzere ciddi uyarılar gelmişti. Bir türlü istenen seviyeye gelmeyen rakamların üzerine Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, açılacak bir web sitesi ile araç sahiplerinin fiyat teklifi alabileceği şeffaf bir ortam oluşturulacağından bahsetmişti.

Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi’nin çalışmalar ile açılan web sayfası sonunda hizmet vermeye başladı. Nisan ayında gerçekleştirilen kanun değişikliğinden sonra ortaya çıkan yüksek fiyatların, açık piyasa rekabet koşullarının daha şeffaf bir şekilde oluşmasının ortaya çıkaracağı etki ile daha makul düzeylere inmesi hedefleniyor.

Trafik Sigortası için teklif sorgulama sayfası hizmete açıldı Tam Boyutta Gör
 

Zorunlu Trafik Sigortası’nda Fiyat Teklifi Nasıl Alınır?

Trafik Sigortası Yenileme Teklifi almak isteyen kullanıcıların https://teklif.sbm.org.tr adresine giriş yapması gerekiyor. Burada Kimlik Numarası ve Plaka eşleşmesi yapılarak fiyat teklifi almak mümkün hale getirilmiş.

Türkiye’de hizmet sunmakla yetkilendirilmiş tüm sigorta şirketlerinin entegre olduğu sistemde daha önce adını bile duymadığınız sigorta şirketlerinden çok makul teklifler alabiliyorsunuz. Sadece Zorunlu Trafik Sigortası’nı kapsayan ve Kasko gibi diğer sigorta tekliflerinin alınamadığı sistem, Maliye Bakanlığı tarafından da denetleniyor. Mevzuata aykırı fiyatlandırmalar belirleyerek vatandaşı mağdur eden şirketlere idari para cezası uygulanması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15102 kez okundu.
47 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
zorunlu trafik sigortası, trafik sigortası yenileme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim