Anlık Bildirim

Türkiye’de en sık görülen ölüm nedenleri belli oldu

TÜİK, 2017 yılı verilerine ilişkin ölüm nedenleri istatistiklerini yayınladı. Bu istatistiklere göre ölümlerin büyük bölümüne dolaşım sistemi hastalıkları neden oluyor.

Türkiye’de en sık görülen ölüm nedenleri belli oldu Tam Boyutta Gör

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı verilerinden derlediği ölüm nedeni istatistiklerini yayınladı. Türkiye vatandaşlarından elde edilen verilere göre ölüm nedenlerinden ilk üç sıra 2017 yılında da aynı kaldı.

Ölüm vakalarının çok büyük bölümünü (yüzde 39,7) dolaşım sistemi hastalıkları oluşturuyor. Tümör hastalıkları yüzde 19,6 ile ikinci sırada, yüzde 12 ile solunum sistemleri üçüncü sırada yer alıyor.


Tümörden ölümde gırtlak ve soluk borusu/bronş/akciğer tümörü büyük etken

2017 yılında iyi ve kötü huylu tümörler nedeniyle 81 bin 500 kişi hayatını kaybetti. Kötü huylu tümör nedeniyle gerçekleşen ölümlerin toplam sayısı 79 bin 889 kişi oldu. Bu ölümlerin %31’i gırtlak ve soluk borusu/bronş/akciğerin kötü huylu tümöründen kaynaklandı.

Ege'de dolaşım sistemi hastalıkları, Marmara'da tümör hastalıkları nedeniyle ölümler daha yüksek 

İkamet edilen şehre göre ölüm nedenlerine bakıldığında Ege Bölgesi çevresinde dolaşım sistemi hastalıkları, Marmara Bölgesi çevresinde ise tümör nedeniyle gerçekleşen ölümlerin daha yüksek olduğunu görüyoruz.

Dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölümlerin yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla; Denizli (yüzde 49,6), Aydın (yüzde 48,9), Balıkesir (yüzde 47,8), Çanakkale (yüzde 47,2) ve Afyonkarahisar (yüzde 46,8) oldu. İyi ve kötü huylu tümörler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin oranının en yüksek olduğu ilk beş il ise sırasıyla; Kırklareli, Rize ve Kocaeli (yüzde 23,3), Tekirdağ (yüzde 23,2) ve İstanbul (yüzde 23) oldu.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4899 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ölüm nedenleri, ölüm nedenleri istatistikleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim