Anlık Bildirim

Uber, Türkiye’de özel araçlarını azaltıp taksilere odaklanacak

Uber, yaptığı açıklama ile XL isimli özel araç hizmetini önemli miktarda azaltacağını belirtti. Firma Türkiye’deki çalışmalarına sarı taksi odağında devam edecek.
Uber Türkiye açıklaması Tam Boyutta Gör
Taksi alternatifi olarak doğan Uber hizmeti ülkemizde sürekli farklı tartışmalara yol açtı. Bu tartışmalar taksiciler ve Uber şoförleri arasında kavgalara kadar vardı. Firma bugün yaptığı açıklama ile Uber XL hizmetinin araç sayısını önemli miktarda azaltacağını belirtti. Çalışmalarına sarı taksi odağında devam edecekler.

“Mevcut durum Uber XL hizmeti verilmesini mümkün kılmıyor”

Uber XL, 8+1 kişilik özel araçlarla sunulan hizmeti kapsıyordu. Henüz İstanbul harici illerde kullanılamasa da müşterilerin en çok tercih ettiği araçlar bunlardı. Hatta ulaşımda Uber tercih edilmesinin ana sebeplerinden biri bile denebilir. Bu hizmeti önemli ölçüde azaltmaktan kasıt büyük ihtimalle yavaş yavaş tamamen sonlandırılması olacak.

Tabii ki bu durum firmanın ülkemizden ayrılması anlamına gelmiyor. Daha önce de aktardığımız gibi sarı taksi hizmetlerinin devam edeceğini belirttiler. Firmanın açıklaması tam olarak şu şekilde:

“Şu anki mevcut durum, Uber XL ürünü ile sağlıklı bir hizmet verilmesini mümkün kılmadığından, önümüzdeki dönemde Uber XL küçülerek devam edecektir. Uber Türkiye'ye olan bağlılığını korumaktadır, sektör ile yaptığımız çalışmalarımıza ve taksi ürünümüzü aynı şekilde sunmaya devam edeceğiz. Türkiye'deki şehirlerin Uber gibi yenilikçi teknolojilerin sunduğu yararlardan faydalanabilmesini sağlayan yeni çözümler bulmak için tüm yerel paydaşlarla beraber çalışmak istiyoruz.”

Uber Türkiye açıklaması Tam Boyutta Gör

Ayrıca “Uber vergi vermiyor.” söylentilerine değinen firma, e-fatura sistemine geçildiğini ve KDV’nin direkt olarak Türk vergi kurumlarına ödendiğinin altını çizdi. Kısacası Uber’in popüler hizmeti Uber XL azaltılarak yola sarı taksilerle devam edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7651 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, uber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim