Anlık Bildirim

Ubuntu tablet versiyonu resmi olarak tanıtıldı

Ubuntu tablet versiyonu resmi olarak tanıtıldı

Uzun yıllar masaüstü sistemler için Linux tabanlı işletim sistemini geliştiren ve en popüler Linux dağıtımı haline gelen Ubuntu, son dönemin yükselen trendi olan mobil platformları görmezden gelemedi ve bu yönde hazırlıklara başladı. 

Ubuntu'nun arkasındaki isim olan Canonical Vakfı, kısa süre önce Ubuntu Phone adlı mobil işletim sistemini resmi olarak tanıtmıştı. Masaüstünden alıştığımız Ubuntu tecrübesini aynen akıllı telefonlara da yansıtmak isteyen Canonical, Perşembe günü ilk imaj dosyasını Nexus 4 ve Galaxy Nexus için yayınlayacak.

Tablet modelleri için de bir hazırlığı olduğunu daha önce dile getiren vakıf, bugün hazırlıklarını son aşamaya getirdi ve Ubuntu tablet sürümünü resmi olarak tanıttı.

Ubuntu tablet ve telefon sürümü Android donanımlarına uygun olduğu için kolayca akıllı telefon ve tabletlere port edilebiliyor. Ayrıca yıl sonuna doğru kendi cihazlarında da boy gösterecek.

Ubuntu'nun tablet versiyonunda aslında telefon versiyonundan çok fazla bir değişiklik bulunmuyor. Ancak tablet sürüme özel bazı yeniliklerle geliyor. Bunlar çoklu kullanıcı desteği, aynı ekranda birden fazla pencere ile çoklu görev desteği ve ses tanıma şeklinde sayılabilir. Çoklu kullanıcı desteği Jelly Bean ile tanıdığımız bir özellik.
Side Stage adı verilen çoklu pencere özelliği ise en sağ kenarda telefon modunda uygulamaların çalışmasını, orta ve sol bölümde ise standart tablet uygulamalarının çalışmasını sağlayan bir özellik. Galaxy Note serisi ve S3 modelindeki çoklu pencere özelliğini çağrıştırsa da biraz farklı bir işleyişi bulunuyor.

Ubuntu tablet versiyonu 6-20 inç boyutlardaki cihazları destekleyecekken, Cortex-A15 tabanlı işlemci, 2GB RAM ve 8GB depolama kapasitesi gerektirecek. Telefon ve tablet için Ubuntu versiyonlarının benzerliği, bir PadFone tasarımı ortaya çıkar mı sorusunu akla getiriyor. Zira sistem bunun için biçilmiş kaftan sunuyor.

Ubuntu tablet sürümü taşıyan cihazlar hakkında şimdilik bir bilgi yokken, Nexus 7 ve Nexus 10 modelleri için ilk imaj dosyası da 21 Şubat'ta indirmeye sunulacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1781 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, uygulama haber ve ubuntu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim