Anlık Bildirim

Üreticiler 8 inçlik tablet satışlarından memnun değil

Üreticiler 8 inçlik tablet satışlarından memnun değil

Android'li tabletlerin 7 inçteki başarısından sonra Apple'ın iPad Mini ile başlattığı 8 inçlik tablet pazarına sonradan giriş yapan üreticileri düşük talep düşündürüyor.

Digitimes'ın Tayvanlı bileşen üreticilerine dayandırdığı haberine göre aralarında Samsung ve Acer'ın da bulunduğu isimler, 7.9 inçlik iPad Mini'nin başarısı sonrasında odaklandıkları 8 inçlik tablet pazarında son dönemde beklentilerin altında kalan bir taleple karşılaştılar. Firmalar bu doğrultuda ileriye yönelik bileşen siparişlerinin miktarlarını da azaltmaya başladılar.

Üreticilerin iPad Mini sonrasında 7 inçlik tabletlerin yerini 8 inçlik tabletlerin alabileceği beklentisiyle giriş yaptığını belirten Digitimes, düşük talebin bu beklentiyi karşılamasının şu anda zor olduğunu ifade etti.

Uzmanlar ise 7 inçlik tabletlerin ortalama satış fiyatının 150 dolara kadar düştüğüne dikkat çekerek, 7 inç segmentinin bu yılki tablet satışlarının %70'lik bölümünü oluşturmasının olası olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl tablet satışlarının %3'lük dilimini oluşturan 8 inçlik tabletler için bu yılki öngörü ise %10 mertebelerinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1290 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Apple ve
5 etiket daha acer Samsung ipad mini iPad Tablet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim