Anlık Bildirim

Uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen Bitcoin'ler açık artırmayla satılacak

ABD hükümeti, uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen toplam değeri yaklaşık 20 milyon dolar olan 2.170 Bitcoin'i 19 Mart tarihinde açık artırmayla satacak.

Uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen Bitcoin'ler açık artırmayla satılacak Tam Boyutta Gör
 

ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet yürüten federal kolluk kuvveti United States Marshals Service(USMS) geçtiğimiz aylarda çeşitli davalar aracılığıyla ele geçirilen Bitcoin'leri açık artırmayla satışa çıkarmıştı. USMS şimdi de uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen Bitcoin'ler için benzer bir satış planı çizdi. Kolluk ekipleri tarafından gerçekleştirilen pek çok operasyonda olduğu gibi uyuşturucu operasyonunda da ele geçirilen mallar hükümet tarafından muhafaza ediliyor ve Bitcoin'in saklanmasını masraflı bulan yetkililer açık artırma yoluyla Bitcoin'leri elde çıkarmak istiyor.


2.170 adet Bitcoin satılacak 

18 Mart saat 15.00'te başlayacak olan açık artırmada borsalardaki toplam değeri 20 milyon dolar civarında olan 2.170 adet Bitcoin satılacak. Sadece altı saat sürecek olan açık artırma sürecine katılmak için katılımcıların 14 Mart tarihine kadar gerekli formları doldurmaları ve depozito olarak 200.000$ teslim etmeleri gerekiyor. Katılımcıların e-posta yoluyla da teklif sunabileceğini belirten yetkililer, açık artırma sonucunda herhangi bir Bitcoin satın almayan kişilere paralarını iade edecek.


Uyuşturucu ticaretinde sıkça Bitcoin kullanıldığını bildiren Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi(DEA), Bitcoin'i piyasaya çıktığı ilk yıllardan beri radarına almış durumda. Geçtiğimiz yıl ülkedeki uyuşturucu faaliyetlerine yönelik 128 sayfalık rapor hazırlayan DEA, raporunda Bitcoin kelimesini 26 kez kullanırken popüler kripto paranın yasa dışı bir finansman aracı olarak dikkatle incelenmesi gerektiğini ifade etmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim