Anlık Bildirim

VTX3D, HD7850 V Champ ve HD7790 V Champ grafik kartlarını duyurdu

AMD tabanlı ekran kartları ile tanıdığımız VTX3D, kendi teknolojileri ile geliştirdiği özel bir soğutucu sisteme sahip HD7850 V Champ ve HD7790 V Champ grafik kartlarını duyurdu.

VTX3D, ekran kartlarında V Champ adında Vapor Chamber soğutma teknolojisi kullanan bir sisteme yer veriyor. Vapor Chamber, grafik kartı ile etkin ve direk temas eden bir soğutucu bloğuna sahip. Blok üzerinde ise 2 adet U şeklinde ısı dağıtım borusu yer alıyor ve ısının ince kanatlar üzerinden dağılması sağlanıyor. Bu yapının üzerine aktif yoğun hava sirkülasyonu sağlayan  2 adet 80mm.lik fan konumlandırılarak en etkin soğutma elde edilmiş. Üst koruyucu kapa ise metal alaşımlı. Sistem Furmark testlerinde en yükse 64C'ye kadar ulaşabiliyor. 

VTX 3D'nin açıklamalarına göre yeni soğutma sistemi referans kartlara göre %20 daha soğuk ve %12 daha sessiz kartlar ortaya çıkarmış durumda. Bu sayede nihai hedef olan “iyi kart ile çok daha iyi oyun performansı” yakalanmaya çalışılmış.

HD7850 V Champ 7 faz, HD7790 V Champ ise 6 faz ile donatılmış. Kartlar, katı kapasitörler, korumalı endüktörler en üst bileşen kalitesine sahip. Bu sayede kartların dayanıklılığı da yüzde 15 oranında artıyor. 

HD7850 V Champ modeli fabrika çıkışlı 1000MHz'e hız aşırtılmış şekilde geliyor. 2GB DDR5 bellek, 256 bit bellek arabirimi, 2 adet DVI, HDMI ve Display Port çıkışları, 1225MHz bellek hızı, 4.9Gbps bant genişliği şeklinde özellikleri mevcut. 

HD7790 V Champ ise fabrika çıkışlı 1075MHz'e hız aşırtılmış şekilde geliyor. 1GB DDR5 bellek, 128bit bellek arabirimi, 2 adet DVI, HDMI ve Display Port çıkışları, 1500MHz bellek hızı, 6.0Gbps bant genişliği şeklinde özellikleri mevcut. 

AMD App Acceleration teknolojisi ile GPU'nun paralel işlem gücü açığa çıkarılıyor ve bu sayede  sadece oyun için değil günlük kullanım içinde  sorunsuz olarak kullanılabiliyor. Kartlar ayrıca yine AMD'nin çoklu kart teknolojisi  AMD Crossfire'ı destekliyor ve bu sayede birden fazla kart bir arada kullanılabiliyor.
VTX3D, HD7850 V Champ ve HD7790 V Champ grafik kartlarını duyurdu

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1278 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim