Anlık Bildirim

Vulkan Next geliyor

Grafik teknolojilerinde önemli bir fırsat sağlayacak olan Vulkan, bu yıl birinci ve de nihai olan sürüme geçiş yapmıştı. Şimdi sırada Vulkan Next kod adlı ikinci nesil var.

Bu yılın en önemli teknoloji hamlelerinden birisi, şüphesiz Vulkan arayüzünün nihai sürüme ulaşması ve teknoloji devleri tarafından benimsenmesi oldu. Grafik birimine doğrudan erişim sunarak, daha akıcı ve performanslı bir sürecin ortaya çıkmasını sağlayan Vulkan, yeni nesile geçiş yapıyor.

Khronos Group adındaki konsorsiyum tarafından geliştirilen Vulkan arayüzü; AMD, Qualcomm, Imagination Technologies ve Samsung gibi pek çok firma tarafından destekleniyor. Bu yıl birinci ve de nihai olan sürüme geçiş yapan Vulkan, gelecek yılki ikinci nesil için çalışmalara başladı.

SIGGRAPH 2016 etkinliğinde yapılan duyuruya göre, Vulkan Next olarak çalışmaya başlayan yeni nesil, çoklu grafik birimlerinde daha gelişmiş bir destek sunuyor. Mevcut nesil içerisinde çoklu grafik birimi desteğine fazla vurgu yapılmamıştı. Zaten sunumda da, bu desteğin çok yeterli olmadığı ve yeni nesilde bunun geliştirildiği ifade ediliyor.

Ayrıca sanal gerçeklik konusundaki destek de iyileştirilmiş. Bunlar arasında daha verimli çoklu görüntü işleme, ekrana doğrudan erişim, daha optimize edilmiş içerikler yer alıyor. Özellikle Oculus Rift ve HTC Vive gibi kasklarda, yeni neslin etkisi daha fazla olacak.

Yeni nesilde gelecek diğer ayrıntılar ise kısaca çapraz API desteği, çapraz işleme desteği, alt grup komutları, daha sıkı bellek kontrolü şeklinde sıralanıyor. Bazı yeni özellikler, eklenti şeklinde gelecek. Bu da, asıl yapının mümkün olduğunca hafif ve evrensel bir platform olmasını sağlayacak.

Vulkan Next için henüz kesin bir çıkış tarihi verilmedi ancak gelecek yılın sonlarına doğru nihai sürümün veya en azından erken sürümün kullanıma sunulması bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6241 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
khronos group, vulkan next ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim