Anlık Bildirim

WWDC 2014 konferansında OS X 10.10 ön planda olabilir

WWDC 2014 konferansında OS X 10.10 ön planda olabilir

Geçen yıl baştan aşağı yenilenen iOS 7 işletim sistemi, WWDC 2013 konferansının en merak edilen lansmanı olmuş ve OS X Mavericks güncellemesini de gölgede bırakmıştı. Ancak bu yıl tam tersi bir durum yaşanabileceği iddia ediliyor.

Firmaya yakın kaynakların iddiasına göre bu yıl WWDC 2014 konferansında bu kez baştan aşağı yenilenen OS X 10.10 sürümü olacak ve iOS 8'i gölgede bırakacak. Apple sistemin hazır hale gelmesi için iOS 8 mühendislerinin bir kısmını OS X ekibine kaydırmış durumda.

Apple'ın iOS ve OS X için kesin çizgilerini belirtmiş olması nedeniyle OS X 10.10 sürümünün iddia edildiği gibi iOS konseptine yakın bir fonsiyon değişikliğine uğraması beklenmiyor. Sürümün değişikliği ise tasarım açısından iOS 7 ile sunulanlara benzeyecek.

Daha sade buton tasarımı, daha keskin pencere kenarları, sistem içerisinde daha belirgin ikonlar ve daha fazla beyaz alan yeni güncelleme ile karşımıza çıkacak olan yenilikler. OS X 10.10 sonbahar döneminde indirmeye sunulacak ve Mac cihazlarında donanım açısından yenilenme de beraberinde gelecek. 

OS X güncellemesine verilen önem nedeniyle iOS 8 konferans haricinde Ar-Ge çalışmalarında da geri planda kalmış durumda. Apple iOS 8 güncellemesini indirmeye sunduğu zaman projenin başlangıcındaki fonksiyonların belirli bir kısmı dahil edilmiş olacak. 

Healthbook, iWatch, bağımsız iTunes Radio gibi uygulamalar ilk pakette kullanıcıya sunulacakken, toplu taşıma güzergahlarının eklendiği gelişmiş Haritalar uygulaması ve LTE üzerinden ses iletimi desteği gibi yenilikler ise iOS 8.1 güncellemesine kalacak. 

Apple'ın yine de WWDC 2014 etkinliğinde iOS 8 ile ilgili tüm fonksiyonların bir önizlemesini sunacağı belirtiliyor. iOS 8.1 güncellemesi için ise 2015 yılının ilk ayları planlanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
907 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber ve ios 8
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim