Anlık Bildirim

WatchOS yeni nesle terfi ediyor


WatchOS yeni nesle terfi ediyor
 
Apple'ın akıllı saati Apple Watch'a hayat veren WatchOS adındaki minik işletim sistemi WWDC 2015 konferansında diğer abileri gibi önemli ve beklenen yeniliklerle ikinci nesle geçiş yaptı.

WatchOS 2 olarak duyurulan işletim sistemi yerleşik üçüncü parti uygulamalar, ekran üzeri video oynatma gibi hem son kullanıcı hem de geliştirici tarafında önemli kazanımlar sunmayı planlıyor. 

Yeniliklerden ilki saat ekran temalarına yapılan eklemeler. Yeni temalar içerisinde Fotoğraf, Fotoğraf Albümü ve 5 farklı şehri kapsayan Time-Lapse yer alıyor. Bunlar ilk nesilde gelmesi planlanan ancak sonraki nesle bırakılan özelliklerdi. 
WatchOS yeni nesle terfi ediyor
 

Diğer bir yenilik saatin kurma tuşunu çevirdiğiniz zaman zamanın ileri gitmesi ve gelecekteki toplantı ile etkinlikleri ekrana getirmesi. Time Travel adındaki bu özelliğin farklı bir versiyonunu Pebble kendi saatlerine de sunmaya başlamıştı. Ayrıca Complications geliştiricilere açılıyor ve temaların içerisine geliştiriciler de farklı bilgi ekranları ekleyebilecke. 

Kullanıcılar Arkadaş ekranında artık doğrudan arkadaşlarını ekleyebilecek ve Dijital Dokunuş çizimlerinde birden fazla renk kullanabilecek. Mail uygulaması gelen maillere cevap vermenizi, Phone uygulaması da Face Time sesli görüşmelere yüksek kaliteli ses ile cevap vermenizi sağlayacak. 
WatchOS yeni nesle terfi ediyor
 

Geliştirici tarafında ise uygulamaların yerleşik olarak çalışması yeniliği sözkonusu. Uygulamalar artık bilinen WiFi ağları üzerinden iPhone ile iletişim kurarak Bluetooth üzerinden bağlı olmasa bile çalışmaya devam edecek. Ayrıca mikrofon, nabız bilgileri, HealthKit bilgileri, akselerometre verileri, dijital kurma tuşu da geliştiricilerin erişimine açılacak. 

Bunun haricinde fitness uygulamalarının yerleşik olarak saat üzerinde aktiviteleri takip etmesi, Siri'nin antrenman programlarını başlatabilmesi, Apple Pay verilerinin saat üzerinde depolanabilmesi, Wallet uygulaması, toplu taşıma güzergahlarının görülebilmesi, HomeKit erişiminin yerleşik olarak sağlanması, ekranda videoların oynatılabilmesi şeklinde pek çok yenilik mevcut. 
WatchOS yeni nesle terfi ediyor
 

Son olarak WatchOS 2 güncellemesini saate aktarabilmek için artık manyetik şarj kablosunu takmanız gerekiyor. Yani artık eskisi gibi Bluetooth üzerinden güncelleme yapılamayacak. WatchOS 2 güncellemesi sonbahar aylarında indirmeye sunulacak.  
 
WatchOS yeni nesle terfi ediyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim