Anlık Bildirim

Windows 10 artık Cortana'dan Google aramasına izin vermiyor

Microsoft yayınladığı bir blog yazısıyla Cortana dijital asistan aracılığıyla yapılan üçüncü taraf aramaları engellediğini duyurdu. Artık eklenti ya da kayıt defteri düzenlemeleri işe yaramayacak.
Microsoft, Windows 10'da Google araması yapmanın en kolay yollarından birini kapatıyor. Şirket yayınladığı blog yazısıyla, entegre arama deneyimini koruma çabalarının bir parçası olarak Cortana dijital asistan aracılığıyla yapılan üçüncü taraf aramaları engellediğini açıkladı. Bu hamlenin tarayıcı uzantısı kullanarak ve hatta kayıt defteri düzenlemeleriyle, Cortana için varsayılan arama motorunun Bing yerine Google olarak ayarlanmasını sağlayan "geçici çözümlere" karşı bir hareket olduğu ifade ediliyor.
Yazılım devi belirli Cortana sorgularının artık Edge veya Bing ile ilgili özellikleri tetikleyebileceği için Windows'un farklı bölümlerindeki arama sonuçları verileri konusunda özellikle endişe duyuyor. Microsoft kişiselleştirilmiş, uçtan uca arama deneyimini sadece Cortana, Microsoft Edge ve Bing entegrasyonu yoluyla sunabileceklerini söylerken, Google ve diğer arama motorlarının hala geleneksel tarayıcı araması üzerinden erişilebilir olacağını belirtiyor.
Yazılım devinin tepkisi sürpriz olsa da bugüne kadar hiç görülmemiş bir hareket değil. Siri ve Android'in sesli arama özelliği de kullanıcıları benzer şekilde varsayılan arama motorlarıyla sınırlandırırken, kullanıcı seçimi prensiplerine aykırı olmakla eleştiriliyor. Yine de bu engellemenin eklenti kullanarak Cortana üzerinden Google araması yapan kullanıcılar için kötü bir haber olduğu tartışılmaz. Ancak rakiplerine göre daha özelleştirilebilir yönleriyle ön plana çıkan bir işletim sistemi için alışılmadık bir hamle olarak da değerlendirilebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7148 kez okundu.
29 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim