Anlık Bildirim

Windows 10 işletim sistemi yaz sonu veya sonbahar başı civarında kullanıma sunulacak

Windows 10 işletim sistemi yaz sonu veya sonbahar başı civarında kullanıma sunulacak

Microsoft'un masaüstü, tablet ve akıllı telefon platformlarını tek çatı altında topladığı Windows 10 işletim sisteminin teknik önizleme sürümü bir süre önce yayımlanmış ve Ocak ayı sonunda da tüketici önizleme sürümünün denemeye açılacağı gündeme gelmişti. Bu gelişmeler Windows 10 işletim sisteminin beklenenden erken çıkacağı kanaatini oluşturmaya başlarken, bunun aksini gösteren bir açıklama geldi. 

Microsoft'un operasyonlardan sorumlu yöneticisi Kevin Turner, Windows 10 nihai sürümünün yaz sonu veya sonbahar başı civarında kullanıma sunulacağını açıkladı. Turner ayrıca geliştiricilere özel bir önizleme sürümünün de yaz başında dağıtılacağını sözlerine ekledi. 

Böylece 2015 Ocak ayı sonunda tüketici önizleme sürümü, Haziran ayı civarında geliştirici önizleme sürümü ve sonbahar civarında da nihai sürüm tüketicilere sunulmuş olacak. Microsoft'un şimdilik takip edeceği yol haritası bu şekilde. 

Windows 10 işletim sisteminin mobil cihazlara neler sunacağı da ayrı bir merak konusu. Bununla ilgili şimdiye kadar sunum olmadı. Ancak Ocak ayı sonundaki Windows 10 tüketici önüzleme sürümü yanında ARM akıllı telefonlar, ARM tabletler ve Intel tabletler için geliştirilmiş Windows 10 mobil sürümünün özel bir önizlemesinin de yayımlanacağı iddia ediliyor. 

Modern Başlat menüsü, taktığınız fare / klavye donanımına göre dokunmatik veya çevrebirimlere uygun arayüzler arasında geçiş yapan Continuum gibi pek çok önemli yeniliğin sunulacağı Windows 10, PC sürümünde masaüstü modunu varsayılan olarak sunacakken, mobil sürümde ise masaüstü modunu kaldıracak. Windows 10 için kesin tarihin ise Nisan 2015 tarihindeki BUILD 2015 konferasında açıklanması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim