Anlık Bildirim

Windows 10 mobil, 64-bit sürümüne geçiyor

Henüz Windows 10 mobil işletim sisteminde 64-bit desteği bulabilmek mümkün değil. Bununla birlikte firmanın kapalı kapılar ardında yoğun bir çalışması mevcut.

Hem Android hem de iOS tarafında 64-bit işlemcilerin gelişi ile birlikte işletim sisteminin de buna uyum sağladığına şahit olmuştuk. Bununla birlikte henüz Windows 10 mobil tarafında 32-bit yazılım desteği mevcut. Qualcomm Snapdragon 808, 810 ve 820 gibi işlemciler kullanılmasına rağmen, Microsoft tarafından bir hamle gelmedi.

Gelen bilgiler, firmanın önümüzdeki dönemde 64-bit desteği için çalışmalar yaptığını gösteriyor. Windows işletim sisteminin 64-bit standardına geçmesinde büyük payı olan ve bir dönem AMD’nin 64-bit çalışmalarına liderlik eden Microsoft’un en önemli isimlerinden 74 yaşındaki Dave Cutler için yayınlanan bir yazı, yeni planlara da ışık tuttu.

Beyaz Saray da dahil pek çok önemli kuruluş tarafından, bilgisayarların gelişimine yaptığı katkılardan dolayı ödüller alan Dave Cutler için, Microsoft da bir yazı yayımladı. Yazıda, 64-bit işletim sistemlerinin önemine değinilirken, akıllı telefon tarafında da mutlaka bu sürüme geçileceği ifade edildi.

64-bit desteği ile 4GB üzerinde RAM desteği, daha fazla sayıda kayıt, yeni komut setleri, çapraz platform desteği gibi yenilikler sunuluyor. Bunun tüketiciye yansıması ise, daha fazla performans ve daha az enerji tüketimi şeklinde oluyor. Microsoft’un gelecekte x86 uygulamalarını ARM platformuna da getirme planları hatırlandığında, büyük RAM kapasitelerinin kullanımı da avantaj sağlayacaktır.

64-bit desteğinin büyük Redstone güncellemesi ile birlikte yıl bitmeden sunulması bekleniyor. Bazı kaynaklar ise, gelecek yıl piyasaya çıkacak Surface akıllı telefonu ile 64-bit desteğinin sunulacağını tahmin ediyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4288 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, windows 10 mobile 64-bit ve
2 etiket daha Windows Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim