Anlık Bildirim

Winklevoss kardeşler dünyanın ilk Bitcoin milyarderi oldu

2013 yılında 14 milyon dolar değerinde Bitcoin alan tek yumurta ikizleri Cameron Winklevoss ve Tyler Winklevoss Bitcoin'in değerindeki ani artışla birlikte dünyanın ilk Bitcoin milyarderi oldu.
Dün akşam saatlerinde Bitcoin'in değeri, Coindesk verilerine göre, 11.850$ seviyelerine gelmesiyle birlikte önemli miktarda Bitcoin sahibi olan kişilerin mal varlığında büyük bir artış yaşandı. 2013 yılında Bitcoin'e yatırım yapan ve Bitcoin yatırımcıları denildiğinde parmakla gösterilen isimler olan Winklevoss ikizleri(Cameron Winklevoss ve Tyler Winklevoss) de Bitcoin'deki bu gelir artışı ile birlikte dünyanın ilk Bitcoin milyarderleri oldu.


14 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptılar 

Winklevoss ikizleri 2009 yılında Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'e, Facebook fikrini kendilerinden çaldığı iddiasıyla dava açmıştı. Dava uyarınca Mark Zuckberg, ikizlere 65 milyon dolarlık ödeme yapmıştı. 2013 yılında bu miktarın yaklaşık 14 milyon dolarını Bitcoin'e yatırım yapmak için ayıran Winklevoss ikizleri, o dönemde dolaşımda olan Bitcoin'lerin yüzde 1'ini satın almıştı. 


2015 yılında Bitcoin'e olan ilgileri giderek artan ikizler,  Nasdaq veya NYSE(New York Menkul Kıymetler Borsası)'ye benzer bir borsa kurmayı planladıklarını dile getirmiş ve aynı yıl içinde Bitcoin borsası Gemini'yi kurmuşlardı. Winklevoss kardeşler dünyanın ilk Bitcoin milyarderi unvanını almış olsa da Bitcoin'in erken dönem yatırımcıları ya da sonradan Bitcoin'e yüksek meblağlarla yatırım yapan kişilerin de ellerindeki Bitcoin'in değeri 1 milyar doları geçmiş olabilir ancak bu kişilere ait herhangi bir mali veri bulunmadığı için Winklevoss kardeşler, bilinen ilk Bitcoin milyarderleri olarak kabul ediliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10211 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim