Anlık Bildirim

Güney Kore Bitcoin piyasasını düzenlemek istiyor: Bitcoin vergisi gelebilir

Güney Kore Başbakan Yardımcısı Kim Dong-yeon; hükümetin, Bitcoin piyasasını düzenlemek ve Bitcoin pazarına yönelik yeni vergi adımları atmak için araştırma yaptığını açıkladı.

Güney Kore Bitcoin piyasasını düzenlemek istiyor: Bitcoin vergisi gelebilir
 

Geçtiğimiz yıl Bitcoin'in düzenleneceği konusunda ilk kez açıklamalar yapan Güney Koreli yetkili kuruluşlar, bu yılın başından beri aldığı kararlar ve Bitcoin borsalarına yönelik lisanslama faaliyetleri ile bu konuda ne kadar ciddi olduğunu göstermişti. Eylül ayında Çin'deki Bitcoin borsalarının kapatılacağının duyurulmasının ardından Bitcoin dünyası için önemli bir merkez haline gelen Güney Kore'de yetkililer şimdi ise popüler kripto para birimini daha kullanışlı ve güvenli hale getirmek için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta yerel medya organları, ülkenin finans regülatörü olan Finansal Hizmetleri Komisyonu'nun Bitcoin ticaretini düzenlemek adına yıl sonuna kadar yeni düzenlemeler getireceğini iddia etmişti. Konu hakkında açıklama yapan Güney Kore Başbakan Yardımcısı Kim Dong-yeon iddiaları doğruladı. 


Bitcoin'in Vergilendirilmesi Gündemde 

Aynı zamanda Finans ve Strateji Bakanı görevini yürüten Dong-yeon, yerel Bitcoin pazarının daha düzenli bir hale gelmesi ve Bitcoin'in vergilendirilmesi konusunda hükümetin araştırmalar yaptığını açıkladı. Ülkede uzun süredir konuşulan "Bitcoin'i düzenleme" politikalarının nasıl işleyeceği henüz belirsiz ancak bu yılın başından beri kripto paralara yönelik attığı adımlarla Japonya'yı izlediğini gösteren Güney Kore'nin, yine Japonya yetkililere benzer hamleler yapabileceği düşünülüyor. 


Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların yaygın biçimde kullanılması için çalışmaların yapıldığı Japonya'da geçtiğimiz temmuz ayında önemli bir karar alınmıştı. Kripto para piyasalarının ülkede gelişmesini isteyen Japon yetkililer Bitcoin'deki yüzde 8 tüketim vergisini kaldırmıştı. Dünyanın en büyük ikinci Bitcoin borsası olan Bithumb'a ev sahipliği yapan Güney Kore'nin Japonya gibi esnek kurallar getirebileceği düşünülüyor ancak yetkililerin geçmiş açıklamaları akıllarda soru işareti oluşturuyor. Ulusal Vergi Komisyonu üyesi Han Seung-hee, ekim ayında gazetecilerin sorularını yanıtlarken halihazırda sadece Bitcoin'in getirdiği gelirler üzerinden vergi alınabildiğini ancak sermaye kazanç vergisi ve kıymet artış vergisi gibi vergilerin de Bitcoin'de uygulanabilirliğinin araştırıldığını açıklamıştı. 


Yetkililerin vergi konusundaki önemli açıklamaları akıllarda ülkede Bitcoin kullanımının veya ticaretinin vergilendirilebileceğini gösteriyor ancak bu doğrultuda atılacak bir adım ülkedeki Bitcoin borsalarının kullanımını azaltabilir. Güney Kore'de Bitcoin ticareti ile uğraşan kişilerin yüzde 70'i Bithump üzerinden işlem yapıyor ve olası bir Bitcoin vergisi halinde bu kullanıcıların farklı borsalara yöneleceği belirtiliyor. Ayrıca ülkedeki Bitcoin toplulukları, bazı ajanslar ve milletvekilleri Bitcoin'e yönelik yeni yasal düzenlemelerin Bitcoin'i merkezi bir hale getireceğinden endişe duyuyor.


Güvenli ve Sigortalı Koruma 

Hükümetin Bitcoin için hazırladığı yasal çerçevelerin yanı sıra finansal kuruluşlar da Bitcoin'i test etmeye başlamış durumda. Güney Kore'nin ikinci en büyük bankası olan Shinhan gibi ülkenin büyük ve etkili finansal kuruluşlarından bazıları Bitcoin cüzdanları ve kasa sistemlerini test ediyor. Ayrıca bankalar Bitcoin kullanıcılarının sahip oldukları Bitcoin'lerini uzun vadede güvenli ve sigortalı bir şekilde saklayabileceği platformlar üzerinde çalışıyor. 


Bitcoin sahiplerinin Bitcoin'lerini saklayabileceği sanal cüzdanların yanı sıra günümüzde harici Bitcoin cüzdanları da satılıyor. Bithumb'ın bu yıl iki kez saldırıya uğradığını ve özellikle büyük ölçekli yatırım firmaları ve kurumsal yatırımcıların bir kasa servisine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Shinhan de benzer bir harici platfrom oluşturma hazırlığında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim