Anlık Bildirim

Xiaomi de Snapdragon yonga setli dizüstü modeli hazırlıyor

Bir güne yakın kullanım ömrü ile dizüstü pazarında ilgi göreceği tahmin edilen Snapdragon 835’li bilgisayar konseptine yeni bir yorum da Xiaomi’den gelebilir.

Microsoft ve Qualcomm’un Snapdragon 835 yonga seti üzerinde çalışan Windows 10 işletim sistemini resmi olarak duyurmasının ardından ilk örnekler görücüye çıkmıştı. Asus ve HP tarafından geliştirilen dizüstü bilgisayar modellerinden sonra Xiaomi de radara giriyor.

Xiaomi trendi kaçırmak istemiyor

Çok akıcı bir emülatör yoluyla Snapdragon 835 üzerinde 32-bit Windows 10 S işletim sistemi çalıştırmayı başaran ikili, dizüstü segmentinde de yeni bir trendin fitilini ateşlemiş durumda.

Zaten güçlü bir yonga olan Snapdragon 835 gündelik işlemler için oldukça yeterli. Bunun üzerinde 20-22 saat civarında kullanım süresi ve 1Gbps hızlarda mobil internet de eklenince önemli bir tüketici kitlesini kendine çekecek gibi görünüyor.

Mi Notebook markasıyla dizüstü segmentine iddialı bir giriş yapan Xiaomi, gelen bilgilere göre Snapdragon yonga setli bir tasarım üzerinde çalışmaya başladı. Hali hazırda amiral gemisinden en alt seviyeye kadar akıllı telefonlarında Qualcomm yongaları kullanan Xiaomi zaten konuya yabancı değil.

Modellerinde premium malzeme kullanan Xiaomi’nin yine iyi bir işçilik barındıran bir dizüstü çıkarması şaşırtıcı olmayacaktır. Rakiplerin 600$ başlangıç fiyatından biraz daha aşağıya inebilirse büyük bir başarı da elde edebilir. Firmanın gelecek yıl ilk aylarında bir duyuru yapması bekleniyor. MWC 2018 fuarında Xiaomi Mi 7 ve Snapdragon 835’li dizüstü tanıtımı ihtimal dahilinde. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim