Anlık Bildirim

Yapay zekadan faydalanan güvenlik kamerası silahı tespit edebiliyor

Yapay zekâ ve bulut sisteminden faydalanan güvenlik sistemi, silahları tespit edip gerekli birimleri bilgilendiriyor, gerekli görülürse kapıları ve asansörleri kapatabiliyor.
ABD Dallas merkezli Athena Güvenlik şirketi tarafından geliştirilen sistemde, güvenlik kameraları yapay zekâ ve bulut sistemini kullanıyor. Yapay zekâ sayesinde silahı tespit eden sistem gerekli birimlere haber verebiliyor, kapıları kitleyip asansörleri kullanılmaz kılabiliyor. Okul, şirket gibi yerlerde, olası saldırılarda güvenlik birimlerinin zamanında uyarılarak ölümlerin önüne geçilebileceğini iddia eden firma, sistemi hali hazırda Warminster’da Wood Başpsikopos Okulu'na kurmuş.

Sistem silahı tespit ettiği anda bulut üzerinden güvenlik birimleri ve/veya işyeri sahibine bilgi veriyor. Aynı zamanda kaydettiği görüntüyü de canlı olarak yayınlayarak uzaktaki birimlerin olayları izleyebilmesine olanak tanıyor. Sistem aracılığıyla uzaktan bağlanan yetkililer kapıları kitleyip gerekli gördükleri güvenlik önlemlerini alabiliyorlar.
Bu gibi bir sistemde yanlış uyarılar sorun teşkil edebilir. Özellikle doğrudan polisi alarma geçiren sistemler için bu önemli bir ayrıntı. Ancak firma, sistemi neredeyse mükemmelleştirdiklerini ve yüzde 99 oranında doğru netice verdiğini belirtiyor.

Sistemi geliştirmek isteyen firma, kavga, bıçaklı saldırı ve benzeri diğer suç unsuru taşıyan durumları tespit edebilmesi için çalıştığını belirtiyor. Sistemin kavgaları tanıyan versiyonunun önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planlayan şirket, mevcut sistem için kamera başına aylık 100 dolar gibi bir ücret talep ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim