Anlık Bildirim

Yeni teknoparkların kurulacağı bölgeler belli oldu

Teknopark ya da diğer adıyla Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin yeni açılacağı yerler belli oldu. Dört şehre dört yeni Teknopark açılacak. 81 ile de Teknopark kurulması amaçlanıyor.

Yeni teknoparkların kurulacağı bölgeler belli oldu Tam Boyutta Gör
 

Yerli üretimin geliştirilmesi ve ileri seviye teknolojik üretiminin teşviki amacıyla oluşturulan Teknoparkların –diğer adıyla Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin- genişletilme çalışmaları sürüyor. Bu yıl içerisinde kurulacak 4 yeni Teknoloji Geliştirme Bölgesinin konumu belirlendi.

Bakanlar Kurulunca Ankara, Kastamonu, Kırklareli ve Çankırı’da bazı alanların teknoloji geliştirme bölgesi olacağı açıklandı. Buna göre Ankara’nın ilçesi Saray Mahallesi'nde sınırları belirlenen alanın "TeknoHAB Teknoloji Geliştirme Bölgesi", Kastamonu'nun Gölemirler köyündeki alanın "Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi", Kırklareli'nin Camikebir Mahallesi'ndeki alanın "Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi", Çankırı'nın Hisarcıkkayı köyündeki alanın "Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi" olarak kullanılması kararlaştırıldı.

Türkiye’de hizmete alınan 77 adet teknoloji geliştirme bölgesi -yaygın adıyla teknopark- bulunuyor. Bu bölgelerde 5 bin firma faaliyet gösterirken 47 bin 500 Ar-Ge personeli istihdam ediliyor. Bugüne kadar Teknoparklar bünyesinde 28 bin proje tamamlandı ve 3,4 milyar dolar ihracat geliri elde edildi.

Teknoparklar kurulurken inşaat giderlerinin bir kısmı karşılanıyor ve vergi muafiyeti sağlanıyor. Teknoparklara kurulan firmalarda çalışan Ar-Ge personelinden ve Ar-Ge harcamalarından 2023’e kadar vergi alınmayacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4097 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji geliştirme bölgesi, teknopark ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim