Anlık Bildirim

Yükseltilebilir akıllı telefon projesi Phonebloks, bağış desteği arıyor

Yükseltilebilir akıllı telefon projesi Phonebloks, bağış desteği arıyor

Aynen masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi işlemcisi, bataryası, RAM'i, kamera modülü, ekranı değişebilen ve yükseltilebilen akıllı telefonlar hepimizin hayallerini kurduğu bir ütopya. Özellikle bir takım arızalardan dolayı günümüzde parça değişiminin ve tamiratın uzun zaman aldığı düşünüldüğünde eminiz böyle bir projeye hayır diyecek kimse yoktur.

Phonebloks adlı proje de böyle bir konsepti hayata geçirmenin yollarını arıyor. Ancak proje daha başlamadan büyük ilgi gördü ve şu anda gerekli destekçi sınırını geçmiş durumda. Bir ay sonra kampanya sona erecek.

Phonebloks projesi akıllı telefonunuzu tamamen modüler hale getirmeyi amaçlıyor. Projedeki akıllı telefon konsepti tüm bileşenleri Lego tarzında arka tarafında birleştiriyor ve değişim gerektiğinde kolayca yerinden ayrılabiliyor. İşletim sistemi de bu değişimi hemen algılayarak gerekli tanımlamaları yapıyor.

Proje size gerçek anlamda kişiselleştirme sunacak. Ayrıca teknik servislere başvurma zahmetinden de kurtulmuş olacaksınız. Proje şu anda sadece sosyal destek arıyor. Yarattığı etkiye göre proje maddi destek için de açılım yapabilecek. 

Projenin önündeki en büyük engellerden birisi endüstrinin üretim modelini değiştirmesi gerektiği. Donanım üreticileri gerekli bileşenleri üreterek akıllı telefonu birleştirmek yerine, sadece blok şeklinde bileşenler üretecek. Bu da ekstra üretim bantları ve yatırım anlamına geliyor. Üreticilerin temelleri oturmuş bir üretim modelini ne kadar değiştirebilecekleri şüpheli. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1784 kez okundu.
42 kişi, toplam 43 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim