Anlık Bildirim

Zalman farklı çözümlerle grafik kartı pazarına giriyor


Giderek büyüyen ekran kartı pazarı bu alana yatırım yapmak isteyen firmaların giderek daha çok ilgisini çekiyor. Güney Koreli komponent üreticisi Zalman da kendisine has soğutma sistemleriyle grafik kartı pazarında iddialı olmak isteyen firmalardan birisi.

Overclockers sitesinin internete sızdırdığı slayta göre AMD ile ortaklık yapan Zalman üç farklı Radeon grafik kartını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. AMD 6870, 6850 ve 6770 grafik kartı modelleri Zalman'ın ilk piyasaya süreceği modeller.

Zalman ürettiği sessiz bilgisayar donanımları ve işlemci soğutma çözümleriyle adını duyuran bir firma. Bu tecrübesini grafik kartı soğutma alanında da en iyi şekilde kullanacağı tahmin ediliyor. Bu üç modelin resmi duyuruyla birlikte daha da artacağı belirtiliyor. AMD'nin pek çok ortak grafik kartı üretim firması bulunuyor. Bu bakımdan farklı çözümler üretmek rakiplerden ayrılmak için büyük önem taşıyor.

Zalman'ın piyasaya süreceği grafik kartları 1GB GDDR5 belleğe sahip. Zalman HD6870-H modeli 900MHz çekirdek hızı, 4200MHz efektif bellek hızı ile 190$ fiyat etiketine sahipken, HD6850-H modeli 775MHz çekirdek hızı, 4000MHz efektif bellek hızı ile 168$ fiyat etiketine, HD6770-H grafik kartı ise 850MHz çekirdek hızı ve 4800MHz efektif bellek hızı ile 124$ fiyat etiketine sahip.

Zalman'ın yeni grafik kartı modellerini bu yıl ki CES 2012 fuarında görücüye çıkarması bekleniyor.
Zalman farklı çözümlerle grafik kartı pazarına giriyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4923 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim