Anlık Bildirim

Ağır hasta sayısı 5000'e yaklaştı (26 Kasım Covid-19 tablosu)

Geçtiğimiz hafta gelen kısıtlamalardan sonra dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artık vaka sayılarını da açıklayacaklarını söylemişti. Bugünün koronavirüs tablosu da birkaç dakika önce açıklandı.

Ağır hasta sayısı 5000'e yaklaştı (26 Kasım Covid-19 tablosu)

Bildiğiniz üzere koronavirüsün Türkiye'de açıklandığı ilk günden bu yana vaka sayıları paylaşılıyordu ancak 29 Temmuz 2020 tarihinde ilk kez vaka sayısı yerine hasta sayısı açıklanmaya başladı. Her ne kadar başta net bir açıklama yapılmasa da birkaç ay sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile bir süredir açıklanan sayıların tüm vakasayılarını yansıtmadığını söyledi.

Açıklanan hasta sayıları; Covid-19 testi pozitif çıkan insanların arasında semptom gösterenlerin sayısını gösteriyordu. Dün ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artık vaka sayılarını da yani testi pozitif sonuçlanan tüm insanların sayısını da açıklayacaklarını söyledi. Dün açıklanan sayılarda da vaka sayısının (hasta sayısı dahil) 28.351 olduğunu, hasta sayısının da 6.814 olduğunu görmüştük. Bugün paylaşılan tabloyu da aşağıda bulabilirsiniz.

Ağır hasta sayısı 5000'e yaklaştı (26 Kasım Covid-19 tablosu) Tam Boyutta Gör

Bugün açıklanan tabloya baktığımızda ağır hasta sayısının 5000'e yaklaştığını görüyoruz.Ayrıca vaka sayısı bugün düne göre bir artış göstermiş. Vaka sayısı 29.132 (hasta sayısı dahil), hasta sayısı 6876 ve vefat sayısı da 174.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrıca dün yaptığı açıklamada aşılar konusunda da bazı gelişmeler aktarmıştı. Dün yaptığı açıklamada tam olarak şöyle dedi: “İnaktif aşılar var. Bizim bu dönemde Sinovac dediğimiz inaktif aşı ile diyaloglarımız devam ediyor. Bununla ilgili sözleşme yapıldı. Aralık-Ocak-Şubat ayında sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon aşı için imza atıldı. Sözleşme imzalandı. Aralık ayında asgari 10 milyon olmak üzere 20 milyon hedefliyoruz. Ocak ayında 20 milyonda sorun yok. 50 milyon doz için sözleşme imzalandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim