Anlık Bildirim

Akıllı telefon üreticisi Oppo da kendi otomobilini üretebilir

CarNewsChina'nın haberine göre Oppo CEO'su Tony Chen başında bulunduğu ekiple birlikte elektrikli otomobil pazarı için gereken araştırmaları yapmaya başladı. Fakat projenin detayları henüz belli değil

Akıllı telefon üreticisi Oppo da kendi otomobilini üretebilir Tam Boyutta Gör

Son dönemde teknoloji devlerinin isimlerini otomotiv dünyasında sıkça duyar olduk. Apple, Xiaomi ve Huawei gibi isimlerin ardından şimdi sıra Oppo'da. Çinli kaynaklar şirketin elektrikli araç pazarına giriş yapmaya hazırlandığını belirtiyor.

Ülkemizde de tanınan Oppo, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olarak anılan BBK Electronics'in alt kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. CarNewsChina'nın haberine göre şirket, kendi adını taşıyan bir elektrikli otomobil geliştirme niyetinde. Oppo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Tony Chen'e yakın bir kişinin belirttiğine göre, şirket otomobil üretme konusunda araştırmalar yürütüyor fakat proje henüz resmi olarak paylaşılacak aşamada değil.

Belirtilene göre Oppo'nun elektrikli otomobil pazarına giriş projesinin başında bizzat Chen bulunuyor. Chen ve ekibinin son haftalarda söz konusu atılım için kaynak arayışında olduğu ve sektördeki yetenekli isimleri işe aldığı ifade ediliyor. Öte yandan Oppo bu haberleri henüz onaylamış değil. Fakat Tony Chen'in "Araç üretiminde bile Oppo'nun iyi performans gösterebileceği alanlara odaklanacağız. Eğer Oppo'nun yeterli gücü olursa bunu gelecekte deneyeceğiz" açıklaması haberleri destekler nitelikte.

Oppo'nun elektrikli araç pazarına yönelik planları henüz belirsiz. Xiaomi'nin planladığı gibi kendi aracını mı üretecek yoksa Huawei gibi mevcut üreticilerle anlaşıp teknoloji desteğinde mi bulunacak, bunu ilerleyen süreçte göreceğiz.

Şirketin otonom sürüş teknolojileriyle ilgili birçok patenti bulunuyor. Ayrıca Chen'in Tesla'nın da tedarikçisi olan batarya üreticisi CATL ile görüştüğü de gelen haberler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim