Anlık Bildirim

Intel Alder Lake serisine ait sistem kararlılık test sonuçları sızdırıldı

Çin medya platformu Weibo'da Wolfstame olarak bilinen Lenovo Ürün Planlama Yöneticisi, piyasaya henüz sürülmemiş olan Intel Alder Lake serisine ait işlemcilerin test sonuçlarını paylaştı.

Alder Lake ortalama 250 watt elektrik tüketiyor Tam Boyutta Gör

Yayınlanan ekran görüntüsüne göre adı verilmeyen bir işlemci 51 dakikalık testten sonra ortalama 86°C ile 93°C'ye kadar ısınıyor. Wolstame, ambargoyu açıkça ihlal ettiği için ürün ismi vermemeye dikkat ediyor. GeForce RTX 3090'ın artık sistemde 350W güç tüketen tek cihaz olmadığını belirtiyor. Teste tabii tutulan işlemcinin daha önceki serilerinden alışılagelmiş abartı güç tüketimiyle Intel'e ait olduğu açıkça görülüyor.

248W ortalama güç tüketimini elde etmek için, işlemcinin uzun bir süre PL2 (güç limiti 2) modunda çalışması gerekir. Başka bir deyişle, maksimum yükleme süresinin ötesinde hız aşırtması yapmak gerekiyor. Sızan tüm Alder Lake işlemcilerinden yalnızca K serisinin 241W PL2 sınırına sahip olduğu biliniyor, bu da Wolfstame'in Core i9-12900K, i7-12700K veya i5-12600K işlemcilerinden birini test ettiği anlamına geliyor.

 

Alder Lake, Intel'in resmi Extreme Overclocking Utility programına eklendi

Alder Lake desteği, Intel işlemciler için özel bir ayar uygulaması olan XTU yardımcı programının en son sürümüne dahil edildi. Güncellemeyle birlikte, performans ve güç tasarrufu çekirdeklerini beraberinde barındıran Intel heterojen mimarisi için, her iki çekirdek türünün de resmi uygulama aracılığıyla bir dereceye kadar ayarlanabileceği anlamına geliyor. Alder Lake mimarisi piyasaya DDR5 bellek teknolojisi desteği getirdiğinden Intel, XTU yardımcı programına bu standartları da dahil etmiş durumda.

Alder Lake ortalama 250 watt elektrik tüketiyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim