Anlık Bildirim

3D Ryzen işlemciler hacimli üretime başlıyor

AMD 3D V-Cache istif ön bellek teknolojisi ile üretilecek ilk Ryzen işlemciler yıl sonuna hazırlanıyor. Kaynaklar gelecek ay hacimli üretimin başlayacağını bildirdi. 

3D Ryzen işlemciler geliyor Tam Boyutta Gör

AMD’nin işlemci sektöründe önemli bir gelişme olarak gösterilen 3D V-cache ön bellek istif teknolojisi piyasaya çıkmaya hazır. Gelecek ay itibariyle 3D Ryzen işlemciler hacimli üretime başlıyor. 

AMD 3D V-Cache nedir?

AMD 3D V-Cache adı verilen yöntem mevcut işlemci yongasının üzerine bir katman daha ekstra ön bellek ekleyerek bant genişliğini çok daha iyi bir noktaya çekiyor ve oyun performansında önemli iyileştirmeler sağlıyor. 

İki katman silikon içi bağlantılar ile bakır iletimle birbirine bağlanıyor. Böylece 2TB/s bant genişliğine ulaşılabiliyor. Teorik olarak Seviye 1 ön belleğinden daha hızlı ancak gecikmenin biraz fazla olduğu belirtiliyor. 

TSMC’nin 3D Fabric yöntemiyle üretilen AMD 3D V-Cache ön bellek teknolojisi 2D geleneksel belleklere göre kat kat daha iyi iç bağlantı yoğunluğu ve verimlilik sunuyor. 8 çekirdekli işlemcilerde 96MB olan ön bellek 12 veya 16 çekirdekli yongalarda 192MB seviyesine kadar çıkabiliyor. Pek çok oyunda ortalama olarak yüzde 15 kazanç elde edildiği ifade ediliyor. 

AMD söz verdiği gibi yıl sonuna 3D Ryzen işlemcileri yetiştirebilecek. Gelecek ay itibariyle hacimli üretimin başlayacağı iddia ediliyor. CES 2022 fuarında muhtemel ilk ürünleri gördükten sonra piyasaya çıkışını bekleyebiliriz. Özellikle Intel Alder Lake işlemcilerin çıkışı öncesinde AMD önemli bir hamle yapmış olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim