Anlık Bildirim

AMD ve Microsoft ortak bir ARM yongası geliştiriyor

Yeni nesil ince dizüstü modellerine ev sahipliği yapacak ARM tabanlı işlemciler Microsoft ve AMD tarafından geliştirilecek. İddialar güçlenerek devam ediyor.

AMD ve Microsoft Tam Boyutta Gör

ARM tabanlı Windows dizüstüler için ilk günden bu yana Qualcomm ile iş birliği içerisinde olan Microsoft’tan radikal bir hamle geliyor. AMD ile birlikte yeni bir ARM yongası geliştirmeye başladı. 

AMD ve Microsoft ortaklığı 

Sektörden gelen bilgilere göre AMD ve Microsoft yeni nesil Windows dizüstülere güç verecek yeni bir ARM yongası geliştiriyor. Hali hazırda AMD’nin Samsung ile üzerinde çalıştığı bir proje mevcut ve firma dileyen üreticiler için ARM tasarımları yapmaya hazır olduğunu duyurmuştu. 

Microsoft ve AMD ortaklığının Exynos 2200 benzeri bir yonga seti geliştirmesi bekleniyor. Yani Cortex-X2, Cortex-A710 ve Cortex-A510 çekirdeklerinin yanında RDNA2 tabanlı bir grafik birimi yer alacak. 

Önemli performans artışının yanı sıra RDNA2 ile gerçek zamanlı ışın izleme ve değişken odak teknolojisi iki kritik silah olacak. Zaten GTX 1050 ile benzer bir performans sunduğu gündeme gelmişti. Yazılım tarafı iyi oturtulabilirse Apple M serisine karşı avantaj elde edebilir. Ayrıca MediaTek ile geliştirilecek bağlantı yongaları da bu projede yer alabilir. 

Ortaklığın diğer bir ilginç tarafı ise AMD’nin ARM dünyasına ağırlığını koymaya başlaması oldu. Samsung ve Microsoft ortaklığının yanı sıra sürece göre farklı şirketler de devreye girebilir. Böylece MediaTek, Apple, Qualcomm gibi devlerin yanına AMD de eklenebilir. Özellikle mobil dünyanın eleştiri konusu olan grafik performansına AMD ilaç olabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim