Anlık Bildirim

AMD, 64 çekirdekli Threadripper için Intel’in distrosunu tavsiye ediyor

Çekirdek sayısıyla ve performansıyla donanım dünyasının ilgisini üstüne çekmeyi başaran Ryzen Threadripper 3990X ile ilgili AMD tarafından verilen tavsiye de işlemci kadar ilgi çekici.

AMD, 64 çekirdekli Threadripper için Intel’in distrosunu tavsiye ediyor Tam Boyutta Gör

AMD’nin 64 çekirdek 128 izlekli Ryzen Threadripper 3990X işlemcisi geçtiğimiz günlerde satışa sunulmasının ardından donanım dünyasının gözü yonganın üzerinde. Son gelen haberlerde AMD’nin işlemcisi için verdiği tavsiyeye yer verildi.

Intel-AMD işlemci dünyasında birbirinin düşmanı olarak görünse de iki firmanın tarafları arasında çıkan tartışmalar sadece teknoloji forumlarına has bir olay olarak nitelebilir.

Zira şu ana kadar AMD’nin ekran kartını daha yüksek performanslı göstermek için test sisteminde Intel’in tepe seviye işlemcisine yer verdiğini gördük. Kırmızı ekip bu sefer de pazar payını günden güne erittiği Intel’in geçtiğimiz günlerde indirmeye sunduğu Clear Linux’la gündemde.

AMD'den distro tavsiyesi

İnceleme sitelerine göre AMD, Ryzen Threadripper 3990X’ten için en iyi performansı elde etmek için testlerin ve içerik üretim aşamalarının Clear Linux üzerinde gerçekleştirilmesi yönünde tavsiyede bulunmuş.

Her ne kadar distronun Intel işlemcilere özgü optimizasyonlara sahip olduğu düşünülse de test sonuçlarına AMD işlemciler de mavi takımın distrosundan faydalanıyor.

AMD, 64 çekirdekli Threadripper için Intel’in distrosunu tavsiye ediyor Tam Boyutta Gör

Phoronix’in test yazılımında 50 testin %48’i Clear Linux’ta daha iyi sonuçla verirken, ortalamada en kötü sonuçların alındığı CentOS 8’e göre %14’lük fark meydana gelmiş.

AMD, 64 çekirdekli Threadripper için Intel’in distrosunu tavsiye ediyor

Dahası testi Ryzen 5 3400G üzerinde de deneseniz daha iyi sonuçlar elde edildiği rapor ediliyor. Görünüşe göre Intel Clear Linux’la distro dünyasında etkili olmaya aday.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7029 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd clear linux, intel clear linux ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim