Anlık Bildirim

AMD-ATi: 40nm RV740 GPU'su için geri sayım başladı

AMD-ATi: 40nm RV740 GPU'su için geri sayım başladı

Uzunca bir süredir merakla beklenen Radeon HD 4890 modelini geçtiğimiz hafta yaptığı lansmanla pazara sunan AMD-ATi, Mayıs ayının hemen başında yeni bir tanıtım yapmaya hazırlanıyor. 65nm ve 55nm üretim teknolojilerine geçiş yapan ilk isim olarak dikkatleri üzerine çeken firma, endüstrinin 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk grafik işlem birimini duyurmaya hazırlandığını belirtiyor. Firmanın 40nm üretim süreciyle hazırladığı ilk masaüstü model olması beklenen Radeon HD 4770 için geri sayım başladı.

Hemen her açıklamasında GDDR5 bellek teknolojisine geçiş yapan ilk isim olmanın yanısıra DirectX 10.1 desteği ve dünyanın ilk TeraFLOP gücünde grafik işlem birimini hazırladığı dile getiren firma, teknolojik üstünlük konusunda iddialı olduğunu ve grafik endüstrinin en gelişmiş üretim teknolojisi olarak 40nm üretim sürecine de ilk geçiş yapan isim olduğunu belirtiyor. Firmanın 99$ seviyesinden kullanıma sunmayı planladığı HD 4770 modeli 128-bit bellek veri yolu desteğine ve 512MB GDDR5 belleğe sahip olacak.

Nvidia'nın GeForce 9800GT modeline rakip olarak hazırlandığı ve işlem gücü açısından iki kata yakın oranda daha güçlü olacağı belirtilen Radeon HD 4770'in oyunlarda da rakibinden 1.5 kat daha hızlı olacağı iddia ediliyor. Performans/Watt, performans/maliyet, performans/zar boyutu gibi ölçümlerde oldukça iddialı olduğu belirtilen Radeon HD 4770'in 640x paralel işlem birimiyle geleceği belirtilirken, performans anlamında Radeon HD 4830 ile Radeon HD 4850 modelleri arasına konumlandırılması planlanıyor.

AMD-ATi: 40nm RV740 GPU'su için geri sayım başladı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12567 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, Ekran Kartı
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim