Anlık Bildirim

AMD: Bobcat projesi devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haber, AMD’nin temel operasyonlarına ağırlık verebilmek için Bobcat projesini iptal ettiğini iddia ediyordu. Fakat firma sözcüsü Damon Muzny iddiaları yalanlayarak Bobcat çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bobcat, AMD’nin rakibi Intel’in Atom işlemcilerine karşı hazırlıkları devam eden ve başta netbook ile mobil internet cihazları (MID) olmak üzere düşük güç tüketimine gereksinim duyan sistem çözümleri ve tüketici elektroniği ürünlerini hedef alan özel bir işlemci ailesi olacak.

Bobcat ile ilgili olarak AMD şimdiye kadar resmi çok fazla bilgi açıklamış olmasa da işlemci ilk telaffuz edilmeye başlandığında 2008 yılı içerisinde kullanıma sunulacağı düşünülüyordu. Fakat son çeyreğe giriş için geri sayımın başladığı şu günlerde AMD cephesinden hâlâ somut bir işaret gelmiş değil.

Bobcat tabanlı ilk işlemcinin önümüzdeki yıl içerisinde kullanıma sunulması beklenebilir. Ultra düşük güç tüketimine sahip olacak işlemcinin entegre bellek kontrolcüsüyle geleceği ifade edilirken, ilk modelin saat hızı olarak şimdilik 1-1.2GHz’den bahsediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim