Anlık Bildirim

AMD, HD 7000'den Fury serisine kadar çok sayıda GPU için fişi çekiyor

Gelecek günlerde sürücü desteği almayacak olan AMD Radeon serisi ekran kartlarını legacy kategorisine kaldıran AMD, Windows 7 ve eski nesil kartların fişini çektiğini açıkladı.

AMD'nin en yeni Adrenalin beta grafik sürücüsü hali hazırda kendi sitesinde yayınlandı ve bununla birlikte oyun deneyimini ve genel düzeltmeleri geliştirmek için yeni özellikler vaat ediyor. Ancak bu sürücü, AMD Radeon HD 7000, HD 8000, 200, 300, Fury ve daha fazlası için destek te dahil olmak üzere bazı özellikleri kaldırıyor.

AMD, HD 7000'den Fury serisine kadar çok sayıda GPU için fişi çekiyor Tam Boyutta Gör


AMD, eski grafik kartlarından birçoğunu legacy (Görevini başarıyla tamamlayıp tarih sayfalarında yerini almış kartlar) olarak değerlendirmeye karar kıldı; bu, gelecekte onları destekleyen herhangi bir ek sürücünün gelmeyeceği anlamına geliyor. AMD'ye göre Radeon Software Adrenalin 21.5.2, bu ekran kartları için planlanan, son desteklenen sürücü olacak.

AMD'nin legacy kategorisine geçiş yapan ekran kartlarının listesi, HD 7000 serisi gibi 9 yaşındaki ekran kartlarının yanı sıra sadece 5 yaşında olan GCN tabanlı R7 M400 serisi gibi daha yeni olan kartları da içeriyor.

AMD, HD 7000'den Fury serisine kadar çok sayıda GPU için fişi çekiyor


HD 7000 serisi gibi on yıllık grafik kartlarının legacy modellere taşınması bizi şaşırtmadı. Öte yandan Nvidia da Kepler serisi ekran kartlarını desteklemeyi bırakacağını duyurdu, ancak AMD'nin aksine müşterilerin buna hazırlanmaları için birkaç ay verdi.

300, Fury, Nano ve R7 M400 serilerine gelince, AMD'nin onları desteklemeye devam etmesi güzel olurdu. Bu ekran kartları hala oldukça yeni ve bulunduğumuz çip krizinden doğan ekran kartı kıtlığında, oyuncular için büyük anlam ifade ediyorlar. Geçtiğimiz yıllarda 2015'te 649$'lık fiyat etiketi ile piyasaya sürülen Fury ve Nano kartlarla aslında zamanına göre oldukça pahalıydı. Bu denli yüksek fiyatlara sahip kartlar daha uzun bir destek süresine sahip olmayı hakediyor..

AMD, HD 7000'den Fury serisine kadar çok sayıda GPU için fişi çekiyor Tam Boyutta Gör



Legacy desteğine geçiş yapan tek şey grafik kartları değil. AMD ayrıca, Microsoft'un Windows 7'yi desteklemeyi bırakmasının ardından bir yıldan fazla bir süre sonra, Windows 7 64-bit tabanlı işletim sistemi için Radeon Yazılım desteğinin de kaldırılacağını bildirdi, dolayısıyla Windows 7 64-bit işletim sistemini destekleyen son sürücü 21.5.2 sürümü oldu.


Bu son düzeltme sürücüsü güncellemesi, eski kartlar için desteği kaldırmaktan fazlasını yapıyor, AMD'nin beta sürümü, Dungeons & Dragons: Dark Alliance, AMD Radeon RX 6800M grafik desteği ve FidelityFX Super Resolution, diğer adıyla FSR için oyun optimizasyonları sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim