Anlık Bildirim

AMD Phenom II işlemcilerinin lansman tarihini açıkladı

AMD Phenom II işlemcilerinin lansman tarihini açıkladı

Sunucu ve iş istasyonları için 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Shangai kod adlı yeni Opteron işlemcilerini duyuran AMD'nin masaüstü için hazırlık çalışmaları devam eden Deneb kod adlı 45nm Phenom işlemcileri için detaylar netleşiyor. Hatırlanacağı üzere dün yayınladığımız bir haberimizde firmanın 45nm Phenom işlemcilerini Phenom II olarak isimlendireceğini belirtmiştik.

Elimize ulaşan yeni bir döküman hem isimlendirmeyi doğruluyor hem de Phenom II işlemcilerinin lansman tarihine de ışık tutuyor. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan yeni işlemciler satılmakta olan mevcut Phenom modellerine göre dikkat çekici farklılıklara sahip. Soket AM2+ ve soket AM3 formlarında hazırlanan işlemciler, arttılan ve 6MB'a çıkartılan L3 bellek birimine sahip.

Mevcut Phenom modellerine daha kıyasla düşük güç tüketimine sahip olacak Phenom II ailesinin ayrıca daha yüksek hız aşırtma performansıyla dikkat çekeceği dile getiriliyor. AMD'nin 3GHz ve üstü saat hızlarına çıkacağı ve 7 serisi yonga setlerine ek olark Radeon HD 4000 serisi ekran kartlarıyla birlikte Dragon platformunda kullanacağı Phenom II serisi yeni işlemcilerini planlanan takvim çerçevesinde 8-11 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'da yapılacak Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2009'da tanıtması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim