Anlık Bildirim

AMD Thorton: 256KB L2 önbellekli Barton

Yukarıdaki başlık esasında her şeyi özetliyor: AMD geçen hafta içinde yaptığımız haberde belirttiğimiz gibi 2000+ veya 2100+ altı Athlon XP'leri kaldırırken bunların yerini yeni bir Duron'la doldurmayı planlıyor kesin olmayan bilgilere göre.

Yeni Duron Thorton adlı çekirdeğe sahip. Gerçi çekirdek adı yeni ama esasında Thorton 256KB L2 önbellekli bir Barton'dan farklı bir şey değil. XBit Labs'in elde ettiği bilgilere göre ABIT NF7-S'in BIOS bu yeni BIOS'u işlemciyi model numarasına kadar doğru tanıyabiliyor.

İlk Thorton'ların 2600+'dan başlayacağı sanılıyor. Bu da 2075MHz (166MHz x12.5) gerçek hız ve Athlon XP “Thoroughbred” 2600+ ile aynı dğer demek.

Performansı konusunda şimdiden bir tahmin yapmak güç ama elimizdekilere bakarak Athlon XP 2600+'dan çok farklı bir performansa sahip olmayacağını düşünebiliriz. Duron'ların bugüne kadar 100$ altı fiyatlarla satıldığını düşünürsek bu işlemciler yeni fiyat-performans lideri olabilirler. Ama eğer AMD, Barton'larla başladığı gibi fiyatta Intel'e uymaya karar verirse yeni üst Celeron'ların 120$ civarı fiyatına yaklaşan rakamlar da ortaya çıkabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim