Anlık Bildirim

AMD ve Nvidia'ya kötü haber; Windows 7'de doğal Hybrid grafik desteği olmayacak

AMD ve Nvidia'ya kötü haber; Windows 7'de doğal Hybrid grafik desteği olmayacak

AMD'nin Hybrid Crossfire ve Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojilerine yazılım devi Microsoft'dan kötü haber var. AMD'nin 780G, Nvidia'nın ise GeForce 8xxx serisi yonga setleriyle destek vermeye başladığı karma grafik teknolojilerinde kullanıcılar destek veren harici ekran kartlarıyla Hybrid grafik teknolojisinden faydalanabiliyor ve gereken durumlarda iki GPU paralel olarak kullanılarak daha yüksek performans elde edilmesi veya 2B uygulamalarında sadece entegre grafik işlemcinin kullanılarak güç tasarrufu yapılmasına olanak tanınabiliyordu.

Yeni teknoloji son kullanıcılar arasında ciddi şekilde yaygınlaşmış olmasa da ölçeklenebilirlik ve ihtyaç duyan kullanıcılara alternatif sunması açısından önemliydi. Microsoft cephesinden gelen haber ise AMD ve Nvidia'yı mutlu edecek gibi görünüyor. Zira önümüzdeki sene duyurulması ve Windows Vista'nın yerini alması beklenen Wİndows 7 işletim sisteminde Hybrid grafik teknolojilerine doğal destek verilmeyeceği ifade ediliyor.

Microsoft'un Windows 7 için hazırladığı grafik kılavuzuna göre, kararsızlığa neden olan ve düşük kullanıcı deneyimi sunan ayrıca bazı sistemlerden GPU'ların arası geçis için sistemin yeniden başlatılması gerekliliği gibi nedenlerden ötürü mevcut tabloya göre firma Windows 7 ile Hybrid grafik teknolojisine doğal destek sunacak gibi görünmüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13967 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 7
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim