Anlık Bildirim

AMD'nin Kuma işlemcileri; Athlon X2 7550 ve X2 7750

AMD'nin Kuma kod adlı çift çekirdekli yeni nesil işlemcilerinin çıkışı adeta yılan hikayesine dönmüş durumda. Yılın ikinci çeyreğinde duyurulması planlanan fakat daha sonra çıkışı ertelenen hatta iptal edildiği dahi gündeme gelen K10 mimarili ve Kuma kod adlı çift çekirdekli Phenom işlemci ailesiyle ilgili olarak yeni gelişmeler var.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde ilk Phenom X2 işlemcisinin Athlon X2 çatısı altında X2 6500+ Black Edition olarak duyurulacağı gündeme gelmiş, hatta fiyat listelerine de bu şekilde giriş yapan işlemcinin ilk test sonuçları da yayınlanmıştı. Fakat ortaya çıkan yeni bir döküman AMD'nin bazı değişikliklere gittiğini iddia ediyor.

AMD'nin 65nm üretim teknolojisi ile hazırlayacağı Kuma kod adlı çift çekirdekli işlemcilerin Athlon X2 7550 ve 7750 isimleriyle kullanıma sunulacağı bildiriliyor. 95 watt'lık ısıl güç tasarımına sahip olacak işlemcilerin seviye 2 bellek mikarı ise 1MB olarak belirlenmiş durumda. Çift çekirdekli yapıda ve soket AM2+ formunda olan işlemcilerin diğer özellikleri ise şu şekilde. olacak.

2.7GHz'de çalışacak olan Athlon X2 7750 işlemcisinin 2.7GHz'de, Athlon X2 7550 modelinin ise 2.5GHz'de görev yapacağı bildiriliyor. Entegre bellek kontrolcüsüne ve DDR2 1066MHz bellek desteğine sahip olan işlemcilerin maksimum bant genişliği de 27.2GB/sn+ olacak. Ayrıca işlemciler başta sanallaştırma olmak üzere Cool 'n Quiet gibi teknolojileri destekleyecek.

Kullanma sunulacakları tarih ve fiyat hakkında henüz net bir bilgi olmayan işlemcilerle ilgil olaral AMD'den henüz resmi herhangi bir açıklama gelmediğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim