Anlık Bildirim

MSI'dan dijital para madenciliği için önemli BIOS güncellemesi

Ethereum başta olmak üzere dijital para akımına yönelik madencilik çalışmalarına kayıtsız kalmayan MSI, bazı anakart modelleri için aynı anda 6 ekran kartına izin veren BIOS'lar hazırladı.
Çoklu ekran kartı kurulumuyla yüksek performans elde edip daha hızlı dijital para madenciliği yapmak isteyenler için MSI'dan önemli bir haber geldi. Mining tarafında düşük fiyatlı ama aynı zamanda esnek anakartlar yoğun ilgi görüyor. Intel tarafında H81 ve B85 gibi çipsetlerin yaşam döngüsü yavaş yavaş sona erdiği için, üreticiler alternatif çözümler üzerinde duruyor. Bu noktada 100 serisi Intel çipsetli anakartlar ilgi odağı olurken, orada da 6 ekran kartı kurulumu için sorunlar baş gösteriyor. Her ne kadar anakart üzerinde 6 ekran kartı algılanmış olsa bile işletim sistemi tarafında 3 ya da 4 kart etkin olarak çalışıyor.
 
Madenciliğe ilgi duyan kullanıcıların bu konudaki isteklerine kulak veren MSI, Z170-A PRO, Z170A SLI PLUS, Z170 KRAIT GAMING, Z170A KRAIT GAMING, Z170A KRAIT GAMING 3X, Z270-A PRO ve H270-A PRO anakart modelleri için yeni BIOS'lar hazırladı. Ethereum madencilerine yönelik bu BIOS'lar, çoklu ekran kartı uyumluluğunu ileri taşıyor.
 
MSI'ın BIOS güncellemeleri PCIe cihaz tanımlama sorunu aşabilmek adına 4G çözümleme üstü özelliğini getiriyor ve bu sayede efektif olarak örneğin 6 AMD ekran kartı madencilik esnasında kullanılabiliyor. E7A71IMS.120 koduna sahip, Bitcoin/Ethereum uyumlu BIOS'u indirdikten sonra kullanıcıların bunu bir USB belleğe açarak anakarta güncellemeleri gerekiyor. BIOS güncellemesinden sonra kullanıcıların işlemciye entegre grafik birimiyle, yani harici ekran kartı takmadan sistemi başlatmaları ve Windows 10 Pro 64-bit kullanmalar gerekiyor.
 
 
Ekran kartı kurulumları içinse daha sonra BIOS'a giderek Settings\Advanced\Integrated Graphics Configuration\Initiate Graphic Adapter > IGD şeklinde düzenleme yapmaları gerekiyor. Bundan sonraki aşamadan bilgisayarı kapatıp sadece bir harici ekran kartını sisteme takmak, ama bunu yaparken PCIe slotu değil madencilik için kullanacağımız PCIe x1 slotlarından biri üzerine adaptör yardımıyla takmak gerekiyor. Sonrasında ise Windows 10 ortamında ekran kartının son sürücülerini kurmak yeterli. Sistem özellikleri kısmında hem entegre grafik hem de harici ekran kartını gördükten sonra bilgisayarın güç ayarları kısmından "hızlı başlangıç" özelliğini kapatmanız gerekecek.
 
 
Bir sonrakiaşamada yeniden BIOS'a girip Settings\Advanced\PCI Subsystem Settings\Above 4G memory/Crypto Currency Mining > "Enabled" yaptıkran sonra BIOS ayarlarımızı kaydediyor ve çıkıyoruz. Sonrasında tüm bu işlevi diğer 5 ekran kartı için de ayrı ayrı yapmamız gerekiyor. Tek seferde yapılamamasının sebebi, aynı anda 6 ekran kartı takıldığında, sistemde kartları tanımlamak için ciddi gecikme yaşanması ve buna bağlı olarak monitörün siyaha ekrena düşmesi ve kullanıcıların sistemin başlamadığını zannetmesi. Biraz maşakatli bir uygulama olsa da, günün sonunda kullanııclarına sağlıklı bir şekilde 6 ekran kartının aynı anda madencilik için kullanılmasının zeminin hazırlayan bir yöntem. Bir anakart üreticisi olarak MSI'ın bu konuya ilgi göstermiş olması da gerçekten önemli. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12555 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), msi anakart ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim