Anlık Bildirim

Analiz: Microsoft, tüketici elektroniğinden çekilmeli

Analiz: Microsoft, tüketici elektroniğinden çekilmeli

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'un sadece kendi alanında mı çalışmalı ? Strategic News Service'in kurucusu ve analistlerinden Mark Anderson'a göre Microsoft, tüketici elektroniği alanındaki düşüşüne pazardan çekilerek son vermeli.

Analistimize göre, Xbox 360 bir kenara bırakılırsa Zune ve WM ile Microsoft tüketici elektroniğinin esaslarını anlayamadığından kişisel bilgisayar yazılımında elde ettiği büyük başarıyı bu pazara yansıtamıyor, fakat Apple, Google ve diğer Asyalı firmalarsa bu pazarın kurallarını bildiklerinden doğru hamlelerle doğru işler yapıyorlar ve pazarı domine ediyorlar. Analistimiz ilginç bir benzetme yaparak "Microsoft'un koridorlarında yürürseniz, tüketici elektroniğine hitap etmediğini anlayacaksınız. " diyor ve ekliyor "Telefonlar tüketici cihazıdır ancak Microsoft bünyesinde tüketici DNA'sına sahip değil".

Microsoft uzun süredir akıllı telefon pazarında işletim sistemi üreten firma olarak bulunmasına rağmen 2 senede iPhone OS ile pazara giriş yapan Apple'ın gerisinde kalmış, yıllardır Windows Mobile'dan başka işletim sistemi tercih etmeyen firmalar her ne kadar tamamen olmasa da cihazlarının birçoğunda Google'ın Android'ini kullanmaya başlamışlardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim