Google tarafından geliştirilip 2008 yılının kasım ayında kullanıma sunulan mobil işletim sistemi Android; Windows Mobile, Symbian OS, iPhone OS ve java platformu egemenliğindeki cep telefonu pazarına yeni bir soluk getirmişti.
HTC, Samsung, Motorola ve Sony Ericsson gibi büyük üreticilerin dikkatini çeken Android'in popülaritesi gitgide artarken uygulama sayısı da her geçen gün artış gösteriyor. AndroLib.com adresinde yayınlanan verilere göre Android işletim sistemli modeller için uygulama sayısı şimdiden 20.000 barajını aştı. Uygulamaların %62.2'sini bedava uygulamalar oluştururken uygulamaların %37.8'ini satın alma zorunluluğu mevcut. Bakalım 2010 yılı sonuna kadar sayı nereye ulaşacak?
http://www.androlib.com/appstats.aspx Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


www.androidlife.net süper içerikler mevcut
1-hero ve üstü tüm android telefonlar donanım olarak iphone ile eşit veya üstündür.
2-kullanım arayüzünün hızı aynıdır.
3-hero'da browser ve galeri'de multitouch vardır ve iphone ile denk çalışmaktadır. multitouch diye yanılıp tutuşuluyorsa bir programcık ile halledilir (jailbreak'in 10 katı kolay bir işlemle)
4-android'in kullanımı hem iphone kadar basittir hem de widgetlar sayesinde istendiğinde detaylandırılabilirdir ve kişiselleştirilebilir.
5-android gerçek ve yüksek performanslı multitaskinge göre tasarlanmıştır. arkada kalan uygulamalar çalışmayı sürdürürken pili ve performansı sömürmez.
6-iphone'daki uygulama çeşitliliğinin sebebi satış sayısının yüksekliğidir. platform daha iyi diye değildir. bir programcı olarak söyleyebilirim ki android ile geliştirmek çok çok çok daha kolaydır (ve de ucuzdur) ve zamanla uygulama sayısı artacaktır.
7-iphone ilk çıktığında apple uygulama yayınlamayı düşünmüyordu bile. akıllarındaki düşünce web 2.0 destekli internet üzerinden çalışan scriptler hazırlamaktı (springboarddan çalıştırılabilen). ancak kullanıcı isteğinin bu yönde ilerlemesi uygulama sistemini zorunlu kıldı. app store'dan çok çok önceleri hackerlar tarafından app installer yazılımı geliştirildi ve uygulamalar bunun üzerinde dağıtılmaya başladı. kısaca apple iphone nedeniyle bugün bu kadar başarılı ise bunun arkasında hackerların çok önemli bir payı vardır.
8-iphoneos'un tasarım itibariyle performansının bayılmaması için flash desteği vermesi biraz zordur. android ise multitasking yapısı ile gerek web video'lar olsun gerekse animasyonlar olsun sorunsuz oynatır.
9-google'ın android ile ilgili yaptığı en önemli iki hata 1-uygulama satın alma işini halen başaramaması, 2-update'leri push yolu ile yollama işini otomatize edememiş olması.
10-android'in sunduğu sync seçeneği itunes ile kıyas bile kabul etmez. ister htc sync ile masaüstüne synclersiniz, ister google ile synclersiniz. resim ve mp3ler üzerinde tam kontrol size aittir. her türlü bilgisayarla usb disk olarak bağlayıp mp3 atabilirsiniz.
11-android pc'den bağımsız tasarlanmıştır. update'i wifi'den indirip direk telefon üzerinde kurabilirsiniz. yine tüm işletim sistemini backup restore yapabilirsiniz.
12-hero'ya nakit 320 £ vererek eylül'de londradan aldım, aynı gün aynı dükkanda iphone 3G 750 £ idi. iki kat fiyat farkı aradaki uygulama zenginliği farkı ne olursa olsun değmez.
Varmaya çalıştığım nokta, -kanımca- bu yükseliş aynen devam edecektir ve Android'i bu konuda pazar lideri yapacaktır. Tabi eğer Google, bu işte parayı görüp niyeti bozmaya kalkmazsa...