Anlık Bildirim

Anti-Google arama motoru duyuruldu

Eski Google yöneticisi Sridhar Ramaswamy Google'dan ayrıldıktan sonra ücretli üyelikle kullanılabilen Anti-Google arama motoru olarak lanse ettiği Neeva'yı duyurdu.

Eski Google çalışanı ve yöneticisi Sridhar Ramaswamy google'dan ayrıldıktan sonra kullanıcıları merkezine aldığı bir arama motoru sitesi olan Neeva'yı kurmuştu ve bugün Neeva'nın aktif olduğu duyuruldu. CEO Sridhar Ramaswamy Neeva'yı üyelik ücretli bir anti Google arama motoru olarak duyuruyor. Neeva'nın yönetim kadrosunda eski Google yöneticileri olan Vivek Raghunathan, Margo Georgiadis, Bill Coughran gibi isimler yer alıyor.

Anti-Google arama motoru 'Neeva' Tam Boyutta Gör

Neeva CEO' su yeni arama motoru olan şirketlerini anlatırken Google'ın dev bir pazar lideri olduğunu, bugünkü 1.67 trilyon dolar değerlemesine rağmen yetinmediğini ve halen Google'ın merkezinde kullanıcıların değil reklam veren şirketlerin olduğunu belirtiyor. Bu durumun kullanıcı için sadece yönlendirilmek ve kontrol edilmek olduğunu asıl merkezde olması gereken kullanıcıların ikinci planda olması anlamına geldiğini söylüyor. Yani Google'ın size yardım etmekten çok reklam verenlere yardım ettiğinden bahsediyor.

Bir Anti-Google şirketi olarak duyurulan Neeva ise bu durumun tam tersi olarak merkezine kullanıcıları alıyor. %100 reklamsız ve yönlendirmesiz gerçek sonuçlara ulaşmanız için tasarlanmış ancak bir üyelik ücreti ödemeniz gerekiyor. Şirket bu şekilde reklam veren şirketlere değil üyelik ücretini ödeyen kullanıcılara hizmet vermeyi amaçlamış.

Neeva verilerinizi gizli tutarak sizin web mahremiyetinize saygı duymayı vaad ediyor. Her hafta sizi izleyen 1000' den fazla çerezi engellemeye, güvendiğiniz haber kaynaklarınızı seçmenize olanak veriyor ancak şimdilik ülkemizde hizmet vermiyor. Neeva hizmete girdiği ülkelerde ilk 3 ay deneme sürümünü ücretsiz olarak sunuyor ve kullanıcıların bu deneyimden memnun kalarak ücretli üyeliklerini devam ettireceklerini düşünüyor. Umarım yakında ülkemize de gelir ve duyurulan tüm bu gelişmeleri deneyimleme şansı elde ederiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22746 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, arama motoru ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim