Anlık Bildirim

Aopen'den iddialı 6600

Apen, ülkemizde daha çok ürettiği bilgisayar kasaları ile tanınan bir firma olsa da, ürettiği ekonomik ve işlevsel bilgisayar donanımları ile de son kullanıcıları oldukca memnun eden bir firma. Anakart, optik sürücü, minipc gibiürünleri olan firmanın son ürünü ise fansız Nvidia 6600 ekran kartı.

Peki bu kartı diğer 6600'lerden farklı kılan ozellikleri neler? Aopen dışında Gigabyte gibi firmaların da fansız 6600 serisi ekran kartları da mevcut. Bu kartı rakiplerinden farklı kılan ozelliklerin başında kullandığı 2 nanosaniye hızındaki GDDR 3 bellek modülleri bulunuyor. Bu da demek oluyor ki kartın bellekhızları overclock ile 6600GT 'nin bellek hızına ulaşabilir.  

Ayrıca kart low-profile yani düşük seviyeli üretilmiş. Bu sayede kartin yuksekligi 7-8 cm civarında ve böylece SlimPc ve bu gibi yer sıkıntısı olan kasalarda sorunsuzca kullanilabiliyor. Kart bağlantı için Pci Express arabirimini kullanmakta ...

Kartın soğutucusu Aopen'in kendi yarattığı bir marka olan SilenTek teknolojisine sahip. Bu modelde soğutucu, grafik çekirdeğinin yaydığı ısıyı 2 adet heat-pipe(ısı borusu) tarafından kartın önünde bulunan 2 adet geniş aliminyum yüzeye iletiliyor. Soğutcu yüzeyler ufak gibi görünsede, yüzey genişliğini arttıran tırtıklı yüzey ve 0.11 mikron üretim teknolojisi sayesinde az ısı üreten 6600 çekirdeğini soğutmak için yeterli olacaktır.

Kısacası Aopen'in bu kartı sessiz olması, gddr3 ram modülleri kullanması ve hemen her türlü bilgisayarda kullanılabilmesi sayesinde kolayca rakiplerinin arasından sıyrılacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim