Anlık Bildirim

Apple'a, patent ihlali nedeniyle 300 milyon dolar tazminat cezası verildi

Apple, mobil cihazlarında kullandığı kablosuz teknolojilerinin Optis'e ait beş farklı patenti ihlal ettiği gerekçesiyle 300 milyon dolar tazminat cezası aldı.

Apple, 300 milyon dolarlık patent ihlali cezası aldı Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Apple, patent davalarıyla uğraşmaya devam ediyor. Apple'ın, iPhone, iPad, ve Apple Watch'larda kullandığı kablosuz teknolojilerinin, Optis'e ait beş patenti ihlal ettiği gerekçesiyle bir jüri, teknoloji devinin şirkete 300 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Apple, itiraz edecek

2019 yılında Optis'in Apple'a açtığı patent davasının ardından geçtiğimiz yıl bir jüri, Optis'e tazminat olarak 506 milyon dolar ödenmesine karar verdi ancak Nisan ayında ABD Bölge Yargıcı Rodney Gilstrap, ilk jürinin belirttiği tazminat miktarının adil, makul ve ayrımcı olmayan (FRAND) şartlara göre verilmediğini söyledi.

Şartların yeniden değerlendirilmesiyle tazminat değerinin 300 milyon dolara indirilmesine karar verildi.

Apple yaptığı açıklamada: "Jüriye zaman ayırdıkları için teşekkür ediyoruz ancak karardan hayal kırıklığına uğradık ve temyize gitmeyi planlıyoruz. Optis hiçbir ürün üretmiyor ve tek işi, biriktirdikleri patentleri kullanarak şirketlere dava açmak. Patentleri için makul olmayan ödemeler alma girişimlerine karşı savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Davaya konu olan beş patentin bir zamanlar LG, Panasonic ve Samsung'a ait olduğu ancak daha sonra Optis tarafından alındığı ortaya çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6857 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent ihlali davası, apple davası ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim