Anlık Bildirim

Apple'ın yeni yapay zeka planı, büyük ölçüde tepki yaratabilir

Apple, akıl hastalıklarını ve otizmi tespit edebilmek için, iPhone kullanıcılarının biyometrik verilerini kullanan bir yapay zeka sistemi geliştiriyor. Şirket, kullanıcılarından büyük tepki alabilir.

Apple'ın otizm hastaları için yapay zeka planı tepki çekebilir

Wall Street Jourmal, Apple’ın otizm ve akıl hastalıklarını tespit edebilmek için yeni bir yapay zeka sistemi geliştirdiğini bildirdi. Bu sistem iPhone kullanıcıların biyometrik verilerini kullanarak çalışacak.

Kalp hastalıkları veya belirtileri belli olan diğer hastalıkların yanı sıra, otizm ve akıl hastalıklarının tespiti günümüzde doktorlar ve uzmanlar tarafından oldukça zor gerçekleştiriliyor. Otistik bireyler, hastalığı taşımayan bireyler ile aynı zihinsel ve duygusal kişiliğe sahip oldukları için ne yazık ki otizmin belli bir testi bulunmuyor.

Doğru tespit yapmak oldukça zor

Birçok otistik insan kendilerini sağlıklı olarak tanımlarken, tedavi edilmeleri gerektiği fikrini rahatsız edici olarak görüyor. Buradaki asıl nokta, iPhone’un kullanımı sırasında arka planda yer alan verileri işleyebilmesi ve zihinsel sıkıntı yaşayıp yaşamadığınızı tespit edebilecek olması. Bu durumda birçok kişi tarafından oldukça tepki çekebilir ve yanlış yapılan bir teşhis, yıkıcı sonuçlara yol açabilir.

Çoğunlukla tartışma ve gözlem yolu ile teşhis edilen bu hastalığın, Apple sensörleri tarafından anlaşılabilmesi sıkıntılı bir sürece yol açabilir. Apple’ın bu durum hakkında neler yapacağını bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim