Anlık Bildirim

Apple sensörleri, depresyon ve demans semptomlarını tespit etmek için kullanılacak

iPhone ve Apple Watch üzerinde bulunan sağlık sensörleri, tıp dünyası için kullanılacak. Biogen, Kaliforniya Üniversitesi ve Apple tarafından yürütülecek ortak çalışma ile sağlık verileri incelenecek.

Apple sensörleri, hastalık semptomlarını tespit edebilecek Tam Boyutta Gör

Dünyanın ilk küresel biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Biogen, mevcut iPhone ve Apple Watch sensörleri sayesinde demans, depresyon ve diğer nörolojik hastalıkların tespit edilebileceği yeni bir çalışma başlattı.

Veriler teşhis amaçlı kullanılacak

Biogen, Apple ve Kaliforniya Üniversitesi tarafından ortakyürütülecek çalışma hakkında Apple’ın baş işletme görevlisi Jeff Williams, ''amaçlarının insanların sağlığını ve yaşamlarını iyileştirmek olduğunu'' söylüyor. Ayrıca hareketlilik, fiziksel aktivite, uyku düzeni gibi bireysel hareketlerin, Apple Watch ve iPhone üzerinden incelenmesinin tıp dünyasına ışık tutacağını dile getirdi.

Gelişen sağlık sensörleri, yaşanabilecek hastalıkların erken teşhisinde veya kişisel sorunların tespit edilmesinde büyük bir rol oynuyor. Görünüşe göre Apple kendi sensörlerini daha geniş kullanımlar için paylaşıma açarak, sağlık hizmetlerini daha çok geliştirecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim