Anlık Bildirim

Apple M1 Max şimdi de iş istasyonlarına el atıyor

Apple M1 Max iş istasyonu çözümleri tarafından işlenebilen performans odaklı uygulamalarda da alanındaki iddialı masa üstü ekran kartlarını geride bırakıyor.    

Apple M1 Max hız rekoru kırdı Tam Boyutta Gör

Apple’ın işlemci dünyasını alt üst eden ARM tabanlı silikonları Apple M1 Pro ve Apple M1 Max iş istasyonu tarafında da tozu dumana katıyor. AMD Radeon Pro W6900X ekran kartı bile hızlarına yetişemiyor. 

Apple M1 Max çok iddialı

Apple M1 Max hali hazırda pek çok iddialı dizüstü modelini hem performans hem de enerji verimliliği olarak geride bırakmıştı. Şimdi ise iş istasyonu tarafında kendisini göstermeye başladı. 

Affinity geliştiricileri ilk günden bu yana Apple M1 işlemcilere destek veriyor. Ekip kendi yelpazelerindeki ürünlerde nasıl performans gösterdiklerini anlamak için özel bir benchmark aracı geliştirmişti. Apple M1 Max bu araçta rekor kırdı. 

Affinity uygulamaları yüksek performanslı, yongaya entegre hızlı bant genişliğine sahip, dışarıya hızlı veri aktarabilen grafik birimleri üzerinde en iyi performansı veriyor. AMD Radeon Pro W6900X şimdiye kadar bu testlerde en iyi skoru veren ekran kartı olmuştu. 

Apple M1 Max Tam Boyutta Gör

Apple’ın da harici kutularda sattığı bu pahalı ekran kartı 6000$ fiyat etiketine sahip. 32GB GDDR6 bellek sunan kart 512GB/s bant genişliğine ulaşabiliyor. Ne var ki 32 birime kadar ölçeklenebilen 400GB/s bant genişliğine sahip Apple M1 Max tarafından geride bırakıldı. 

Tek grafik birimini temel alan Raster testinde AMD Radeon Pro W6900X kartı 32580 puan alırken Apple M1 Max ise 32891 puana ulaşıyor. Elbette Apple M1 Max her senaryoda birinci olamayacaktır ancak özellikle MacBook Pro ve Mac Pro performans anlamında iş istasyonlarına da kafa tutacak gibi görünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim