Anlık Bildirim

Apple M1 Pro tanıtıldı: Kartlar yeniden dağıtılıyor

Apple M1 Pro yonga seti 10 çekirdekli ve 16 grafik birimli yapısının yanında etkileyici enerji verimliliği, birleşik bellek, medya motoru gibi bileşenleri de beraberinde getiriyor.

Apple M1 Pro tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Intel’in bugünlerde Apple’ı yeniden kazanacağına dair ümitvar açıklamalarının ardından bugünkü etkinlik adeta elveda niteliğindeydi. Apple görünüşe göre x86 işlemci defterini bir daha hiç açmamak üzere kapatıyor. 

Apple M1 Pro neler sunuyor?

Apple M1 Pro aslında bizim Apple M1X olarak beklediğimiz yonga setiydi. Çıtayı çok daha yukarı taşıyan Apple M1 Pro performans anlamında neredeyse rakipsiz hale geliyor. Haliyle Mac modellerini de rakipsiz hale getiriyor. 

5nm sürecinde tasarlanan Apple M1 Pro yonga seti 10 çekirdekli bir yapıya sahip. 2 adet performans çekirdeği ve 8 adet verimlilik çekirdeği iş yüklerine göre devreye giriyor. Grafik birimi tarafında 16 çekirdekli ve 2048 işlem birimli bir yapı bulunuyor. Nöral işlem birimi ise 16 çekirdekli. 

33.7 milyar transistör ile ilk nesli ikiye katlayan Apple M1 Pro, 32GB’a kadar birleşik belleğe sahip. Birleşik bellek CPU ve GPU arasında kopyalanan veri iletişiminin önüne geçiyor. Böylece büyük bir verimlilik elde ediliyor. Apple M1 Pro işlemcisi ilk nesle göre 2 kat daha iyi performans sunuyor. 

200GB/s seviyesine kadar bellek bant genişliği sunan yonga seti iki harici ekrana çıkış verebiliyor. Medya işlem motoru ise ProRes şifreleme ve şifre çözme işlemleri yaparken 8K çözünürlüğe de destek sunuyor. Apple M1 Pro yonga seti yeni MacBook modellerinde boy gösterecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9464 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple M1 Pro, Apple Event ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim