Anlık Bildirim

Apple Watch fiziksel tuşu tamamen kaldırabilir

Apple Watch akıllı saat serisi yıllardır alışık olduğumuz tekerlek kontrolcüsünü kaldırarak sensör tabanlı bir kontrol yüzeyine geçiş yapabilir. Patent başvuruları bunu gösteriyor. 

Apple Watch Tam Boyutta Gör

Apple Watch ilk piyasaya çıktığında kontrol için geliştirilmiş Digital Crown olarak bilinen tekerlek tuşu sonraki akıllı saatlere de ilham kaynağı olmuştu. Apple şimdi yine akıllı saat pazarında önemli bir yenilik peşinde. 

Apple Watch optik sensör kullanacak

Apple’ın patent ofisine yaptığı bir başvuru Apple Watch serisinin geleceği ile ilgili önemli bilgiler veriyor. Bugüne kadar ikonik hale gelen tekerlek kontrol tuşu yakın dönemde yerini sensör tabanlı bir yüzeye bırakabilir. 

Ayı kısma entegre edilen bu yüzey optik sensörler barındırıyor. Bu sensörler kullanıcının parmak hareketlerini algılayarak farklı fonksiyonlar yerine getiriyor. Ayrıca nabız, tansiyon ve kandaki oksijen gibi ölçümleri de buradan alabilecek. 

Optik sensörler Apple Watch modelinde hareketli parça sayısını azaltırken alandan da kazanmış olacak. Böylece daha büyük batarya gibi avantajlar yeni nesil Apple Watch modelinde karşımıza çıkabilir. Henüz bu patent hayata geçecek mi belli değil. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim