Anlık Bildirim

Apple'ın üzerinde çalıştığı AirPower benzeri yeni kablosuz şarj teknolojisi detaylanıyor

Apple'ın iptal ettiği AirPower projesinin üzerinden uzun bir zaman geçtikten sonra yeni ortaya çıkan patentler ve iddialar şirketin benzer bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını gösteriyor

Apple'ın çalışmalar yürüttüğü AirPower benzeri kablosuz şarj teknolojisine dair yeni detaylar ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Apple, her ne kadar AirPower projesi sonlandırılmış olsa da benzeri bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Şirketin yapmış olduğu patent başvuruları ve ortaya çıkan sızıntılar sayesinde ortaya çıkan şirketin yeni bir proje geliştirdiği iddiaları yeni bir patent başvurusu ile detaylanmaya başladı.

Apple'dan AirPower benzeri şarj teknolojisi

Kısa bir süre önce Bloomberg, Apple'ın çeşitli cihazların uzak mesafeden kablosuz olarak şarj edilmesine olanak tanıyacak bir teknoloji geliştirdiği yönünde haber paylaşmıştı. Bu haberin ardından yeni ortaya çıkan bir "Cihaz hareketi algılamalı kablosuz güç sistemi" isimli patent başvurusu Apple'ın üzerinde çalıştığı proje hakkında yeni detaylar veriyor.

Patent detaylarında Apple, taşınabilir bir elektronik cihaz gibi kablosuz bir güç alıcı cihaza güç ileten bir şarj matı gibi kablosuz güç ileten bir cihazı tanımlıyor. Patente göre kablosuz şarj matı, Apple cihazları şarj cihazının yüzeyinde hareket ettirilseler bile cihazlarını şarj olmasını sağlayacak.

Patent açıklamasında cihazın çalışması ile ilgili: "Kablosuz güç iletme cihazı, kablosuz güç alma cihazından yük akımı ve yük voltajı ölçümlerini alır ve bu bilgiyi bir veya daha fazla yük hattı üretmek için kullanır. Yük hatları, bobinleri kullanarak kablosuz güç sinyallerinin iletilmesinde kablosuz güç iletme cihazında inverter devresi tarafından kullanılan farklı bir ilgili görev döngüsü ile ilişkili bir yük hatları ailesini oluşturabilir." ifadeleri yer aldı.

Apple'ın üzerinde çalıştığı yeni kablosuz şarj cihazı teknolojisinin öncüsü olan AirPower, 2017 yılında duyurulmuş ve 2018 yılında piyasaya sürüleceği söylenmişti. Daha sonrasında 2019 yılına ertelenen proje, şirket tarafından söylenen 'yüksek standartlarımıza ulaşamayacak' sözleriyle rafa kaldırıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim