Anlık Bildirim

AirPower'ı rafa kaldıran Apple, yeni bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor

Performans ve ısınma sorunları nedeniyle kablosuz şarj standı AirPower'ı piyasaya sürmekten vazgeçen Apple'ın gelecek vaat eden yeni bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı bildirildi.

AirPower'ı rafa kaldıran Apple, yeni bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Bloomberg'e göre Apple, çeşitli cihazların uzak mesafeden kablosuz olarak şarj edilmesini sağlayacak yeni bir teknoloji geliştiriyor. Bu teknoloji muhtemelen yalnızca akıllı telefonları tarafından değil, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar da dahil olmak üzere şirketin diğer teknolojik cihazları tarafından da desteklenecek.

Bloomberg, bu teknolojinin gelişiminin erken bir aşamada olduğunu yazıyor ve bu nedenle yakın zamanda ticari olarak satışa sunulması beklenmiyor. Xiaomi ve diğer bazı şirketler, cihazlara enerjiyi onlarca santimetre ve hatta metre mesafeden ileten benzer şarj cihazlarına sahipler, ancak ürünlerinde böyle bir çözümü uygulamak için aceleleri yok.

Açıkçası, yalnızca bu teknoloji desteğiyle donatılmış yeni Apple ürünleri bu uzun menzilli kablosuz şarj ile uyumlu olacak ve eski cihazlar bu şekilde şarj edilemeyecek.

AirPower'ı rafa kaldıran Apple, yeni bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Birçok şirket Airpower benzeri cihaz üretiyor

Bloomberg ayrıca Apple'ın 2017'de tanıtılan AirPower kablosuz şarj cihazını mükemmelleştirmeye çalıştığına da dikkat çekiyor. Şirketin fikrine göre bu kablosuz şarj istasyonu, aynı anda üç cihazı (örneğin bir akıllı telefon, saat ve kulaklık) şarj etmek için kullanılabilecek.

AirPower iptal edildi çünkü Apple yöneticileri üründen memnun değildi (tam güçte kullanıldığında aşırı ısınma olduğu söyleniyor). Ancak özellikle, AirPower gibi şarj cihazları Xiaomi, Samsung ve sayısız Çinli üretici de dahil olmak üzere birçok şirket tarafından üretildiğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim