Anlık Bildirim

Araştırmacılar insan ömrünün üst limitini hesapladı

Son yapılan bir çalışmada araştırmacılar insan vücudunun üst sınırının 150 yıl civarında olduğunu tespit etti. Görünen o ki bedenlerimizin ne olursa olsun bir son kullanma tarihi var.

Araştırmacılar insan ömrünün üst limitini hesapladı Tam Boyutta Gör

Singapur'daki biyoteknoloji üzerine çalışan Gero ismindeki şirketle New York'ta bulunan Roswell Park Kapsamlı Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre en iyi bakımda insan vücudunun ömrü için üst limit 120-150 yıl arası. Bu da yaşamış en yaşlı insan olan Jeanne Calment'i 122 yıl yaşayabilmiş olmasını doğruluyor. 

Çalışma "Kan belirteçlerinin uzunlamasına analizi, ilerleyici esneklik kaybını ortaya koyuyor ve insan ömrünün sınırını tahmin ediyor" başlığını taşıyor. Araştırmada, insan vücudundaki direnç kaybının kronik hastalıklarla ilişkili olduğu ve bu ilişkinin diğer tüm ölüm nedenlerinin riskini arttırdığı saptandı. 

Nature Communications dergisinde yayınlanan çalışmada, 40 yaşındaki bir yetişkin için iyileşme süresi iki hafta iken, 80 yaşındaki bir yetişkin için bu sürenin altı haftaya çıktığı belirtildi. İyileşme sürecinin artması ve hatta belli bir yaştan sonra iyileşemez olması vücudun, hayatta kalma süresini azaltıyor. Harvard Tıp Okulu'ndaki genetik profesörü olan David Sinclair de benzer şekilde iyileşme ile yaşlanma arasındaki ilişkinin yaşam süresi açısından kilit bir role sahip olduğunu söylüyor. Bilim kurgu filmlerinden de hatırladığımız ölümsüzlük için "hücrelerin kendini yenilemesi" meselesi tam da böyle bir mantık üzerine kuruludur zaten. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9651 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yaşam süresi, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim