Mark Zuckerberg herkesin artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü taktığı bir gelecekte dijital hologramların eninde sonunda televizyonların, kitapların ve hatta tabloların veya heykellerin yerini alabileceğini söyledi. Facebook CEO'su perşembe günü yaptığı açıklamada hayatımızdaki birçok şeyin aslında fiziksel olması gerekmediğini ve AR gözlüklerinin olduğu bir dünyada bu fiziksel şeylerin doğrudan dijital bir hologramla değiştirilebileceğini söyledi. Gelecekte herhangi bir TV için herhangi bir medyanın ve herhangi bir sanatın fiziksel olarak var olmasına gerek olmadığı, gözlüğümüzü duvara yansıttığımızda her şeyin bir şekilde var olabileceği bildiğimizi ekledi.
Dünyanın beşinci zengini olan Zuckerberg buna ek olarak, bundan sonra birçok dijital yeni ürüne sahip olacağımızı söylüyor. Buna örnek olarak da dijital kıyafetlerin pazarının olacağını söylüyor. Bunun nasıl olacağı sorulduğunda da dijital kıyafetlerin insanlar için değil avatarlar için olduğunu belirtiyor. Ki şimdiden bu zaten var.
Zuckerberg Paris'teki VivaTech konferansında yaptığı video röportajında birçok ürünü dijital olarak üretme yeteneğinin, insanları fiziksel üretim yerine yaratıcı çabalara odaklanma konusunda özgür bırakacağını söylüyor. CEO'ya göre bu sanal ürünler bir gün Facebook uygulama mağazasında satılacak ve Facebook yapımı AR gözlükleri kullanılarak erişilebilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

